Mercadona instal·la un sistema de reconeixement facial a les botigues

La solució s’aplica per identificar les persones amb ordres d’allunyament i per reduir els robatoris

Categories:

Redacció

Mercadona aplica la intel·ligència artificial per reduir els robatoris
Mercadona aplica la intel·ligència artificial per reduir els robatoris | Mercadona

Mercadona ha instal·lat un sistema de reconeixement facial a les seves botigues per detectar les persones amb “una sentència ferma i amb mesures cautelars d’ordre d’allunyament”, segons ha informat en un comunicat. La cadena de supermercat ha explicat que la tecnologia s’aplica com a mesura per reduir els robatoris i reforçar la seguretat de clients i treballadors.

Fins al moment, la solució s’aplica en 40 locals de València, Saragossa i Mallorca, que així ho informen mitjançant un cartell. Les imatges s’eliminen al cap de 0,3 segons de ser captades, un temps suficient perquè el programari pugui “contrastar científicament” els rostres dels clients amb la base de dades. Si coincideix amb algun cas amb antecedents, l’empresa ho “notifica a les forces o cossos de seguretat, encarregat de fer complir les mesures en vigor adoptades pel jutjat corresponent.

Mercadona ha assegurat que la detecció anticipada identifica “única i exclusivament les persones amb mesures cauters” i que no es crea cap fitxer amb informació dels clients, de manera que es preserva la privacitat de les persones.

Tecnologia d’Any Vision

Tal com explica El Confidencial, la tecnologia contractada per la companyia valenciana està desenvolupada per Any Vision, empresa israeliana fundada el 2015 que distribueix “una tecnologia de software que aprèn sobre l’origen i s’executa en múltiples plataformes, també en CCTV”, expliquen al seu web.

Any Vision ja treballa amb Bosch, Milestone, Nvidia, Genetec i Telefónica. L’acord amb la companyia de telefonia data del 2018 i inclou solucions end-to-end personalitzades.