El comerç electrònic creix un 2,5% interanual el tercer trimestre de 2020

El nombre de transaccions marca un rècord històric amb més de 258 milions d’operacions entre juliol i setembre

Categories:

RedaccióACN

Les últimes dades de la CNMC registren un creixement del 2,5% de la facturació en comerç electrònic entre juliol i setembre respecte al 2019
Les últimes dades de la CNMC registren un creixement del 2,5% de la facturació en comerç electrònic entre juliol i setembre respecte al 2019 | PhotoMIX Company (Pexels)

El comerç electrònic ha superat els 12.801 milions d’euros de facturació el tercer trimestre de 2020 a Espanya, d’acord amb les últimes dades de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). Aquestes xifres suposen un increment interanual del 2,5% respecte al 2019, i també marquen un nou rècord històric en nombre de transaccions, amb més de 258 milions d’operacions, que suposen un creixement quantitatiu del 22,9%.

Les peces de vestir ha estat el sector d’activitat amb majors ingressos a Espanya, acumulant un 7,5% de la facturació del comerç electrònic. En segon lloc es troben les agències de viatges i els operadors turístics, que han facturat el 5,3% del total. Els jocs d’atzar i les apostes són el tercer sector amb major activitat, acumulant el 4,4% de les vendes i lideren el rànquing en nombre d’operacions realitzades, amb el 6,6% del total.

La informació de la CNMC revela com la covid va continuar impactant de manera molt desigual a les diferents branques d'activitat. El turisme va més que duplicar la seva facturació respecte als tres mesos anteriors, però no prou per recuperar-se de la caiguda anual, que és del 58%. En canvi, els supermercats o els electrodomèstics gairebé van duplicar la facturació en un any.

Les peces de vestir, les agències de viatge i els jocs d'atzar són els tres sectors de comerç electrònic amb major facturació a Espanya

Pel que fa a la segmentació geogràfica, les webs de comerç electrònic estatals s'han endut el 45,5% dels ingressos en el tercer trimestre del 2020. El 54,6% restant responen a compres fetes a webs de comerç electrònic a l'exterior. En aquest sentit, el saldo net exterior (la diferència entre el que es compra des de l'estranger a llocs webs espanyols i el que es compra des d'Espanya a l'estranger) va ser de 5.416 milions d'euros de dèficit.

Respecte al volum de negoci des d’Espanya cap a l’exterior, la roba també lidera la classificació amb un 8,7% del total, seguida pels jocs d'atzar i apostes (5,6%) i la subscripció a canals de televisió (un 5,3%). Les vendes des de webs espanyoles cap a l'exterior han tingut una facturació de 1.570 milions d'euros, un 41,3% menys que en el tercer trimestre de l'any anterior. D’aquestes transaccions, més de la meitat va provenir de països de la Unió Europea, i destaca el fet que les àrees d'activitat relacionades amb el sector turístic van acaparar el 41,3% de les compres des de l’estranger.

Els ingressos de compres fetes a Espanya a webs espanyoles han augmentat un 12,2% en comparació amb l'any anterior fins als 4.244 milions d'euros. L’administració pública, amb els impostos i la seguretat social, lidera la facturació a l’Estat amb un 9,7%, seguida dels hipermercats, supermercats i botigues d'alimentació (6,6%).