Igualada instal·la el primer punt de càrrega de vehicles elèctrics amb energia hidràulica

Aigua de Rigat aprofita un salt d’aigua en un dipòsit per alimentar bicicletes, motos i cotxes sostenibles

Categories:

Redacció

Carregador elèctric d'Igualada
Carregador elèctric d'Igualada | Cedida

Igualada compta amb el primer punt de càrrega de vehicles elèctrics que s’abasteix de l’energia generada per l’aigua de Catalunya. La companyia Aigua de Rigat ha liderat la instal·lació del servei, situat al dipòsit Rectangular per aprofitar l’electricitat produïda per una turbina en un salt d’aigua. Amb aquest sistema, calculen que es mitigaran 4,85 tones de CO2 l’any.

La instal·lació podrà generar entre 1 i 2,2 kW/h i alimentar fins a dos vehicles alhora, amb un temps de càrrega variable. En el cas d’una bicicleta elèctrica, caldran 3 hores, mentre que en una moto i un cotxe seran necessaris de 2 a 4 hores i de 4 a 6 hores, respectivament i de manera gratuïta.

Quan no hi ha vehicles carregant, l’energia que es genera s’utilitza per a l’alimentació dels analitzadors de clor i la il·luminació del dipòsit gràcies a un inversor a la sortida de la turbina per modular l'entrada segons l'energia produïda. Aquest tipus d’inversor s’encarrega de connectar l’energia produïda de la turbina a la xarxa elèctrica interna sense necessitat d’instal·lar cap mena de bateria i poder aprofitar el 100 % de l’energia generada.