Naturgy arriba a un acord amb Renault per impulsar el vehicle elèctric

La companyia energètica instal·larà punts de recàrrega i l’automobilística desplegarà una gamma de cotxes elèctrics

ACN

Naturgy i Renault s'alien per potenciar el vehicle elèctric els pròxims anys
Naturgy i Renault s'alien per potenciar el vehicle elèctric els pròxims anys | Cedida

Naturgy i el Grup Renault uneixen forces per potenciar la mobilitat elèctrica. La companyia del sector energètic s'ha compromès a impulsar la instal·lació de punts de recàrrega i el subministrament d'energia renovable, mentre que el grup automobilístic preveu desplegar la gamma de vehicles E-Tech, tant elèctrics com híbrids endollables. Aquest acord arriba una setmana després que Naturgy anunciés la intenció de construir una xarxa de més de 1.100 punts de recàrrega per comercialitzar energia renovable en mobilitat i avançar cap a la transició energètica.

"El desenvolupament d'una xarxa d'infraestructures és absolutament necessari per poder abordar la transformació del món de l'automòbil a la qual ens enfrontem”, assegura Sébastien Guigues, director general de Renault Iberia, qui ha subscrit l’acord aquest dimarts amb el director general de Renovables, Innovació i Nous Negocis de Naturgy, Jorge Barredo. El representant de l’automobilística afirma que “no se m'acut una millor forma de fer-ho que unint els nostres vehicles elèctrics i híbrids endollables amb el saber fer en subministrament elèctric de Naturgy".

El conveni contempla també l'elaboració per part de l’empresa energètica d'un mapa de distribució geogràfica de les infraestructures de recàrrega elèctrica. Per la seva banda, el Grup Renault preveu oferir 24 nous models de vehicles en els pròxims anys, dels quals dotze seran totalment elèctrics i set, electrificats. La companyia preveu crear una versió elèctrica o electrificada de tots els nous models comercialitzats a partir de 2022 i s'ha compromès a assolir un impacte zero de diòxid de carboni el 2050 a Europa.

A més, també es preveu el desenvolupament de mesures encaminades a fomentar el vehicle elèctric en modalitat de renting i garantir el subministrament d'energia neta a través dels punts de recàrrega, dirigits a empreses amb flotes de vehicles. L'objectiu comú és avançar cap a la descarbonització i començar el desenvolupament conjunt de projectes de mobilitat sostenible.