L’esport català arriba al ‘streaming’ amb ESPORTCAT.TV

Govern i UFEC posen en marxa una nova plataforma digital que es podrà consumir des de tots els dispositus

Categories:

Redacció

ESPORTCAT.TV és la nova plataforma digital de continguts en línia de l'esport català
ESPORTCAT.TV és la nova plataforma digital de continguts en línia de l'esport català | UFEC

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública del Govern de Catalunya han posat en marxa ESPORTCAT.TV, el primer servei de lliure transmissió (OTT) de l’esport català. Es tracta d’una plataforma digital des d’on es podrà consumir contingut en streaming de l’esport federat de Catalunya des de qualsevol dispositiu, i que pretén arribar als 1,5 milions d’usuaris i 1.300 instal·lacions a Catalunya al llarg dels seus primers cinc anys.

“És una oportunitat per impulsar un sector de vital importància”, assegura Gerard Esteva, president de la UFEC, qui considera que el projecte aporta “projecció al sector, més capacitat de creació de recursos i un plus tècnic per a clubs i esportistes per millorar el seu rendiment”. Aquesta nova iniciativa pretén instal·lar càmeres intel·ligents a equipaments esportius de Catalunya, repartits entre les 12 federacions que s’hi han sumat fins ara (tennis, patinatge, futbol americà, natació, pàdel, voleibol, rugbi, handbol, hoquei, acell, beisbol i gimnàstica).

ESPORTCAT.TV pretén arribar a 1,5 milions d'usuaris a Catalunya i a tenir presència en 1.300 instal·lacions esportives en els seus cinc primers anys

El primer pas d’ESPORTCAT.TV és una prova pilot que es durà a terme fins a setembre de 2021, en la qual s’instal·laran 10 càmeres dotades d’intel·ligència artificial que permetran avaluar la viabilitat i l’impacte del projecte. Aquesta fase és possible gràcies a la col·laboració entre el Departament de Polítiques Digitals i la UFEC, a través d’una subvenció de 50.000 euros per part de la Generalitat.

L’objectiu del projecte és automatitzar la filmació i explotació de qualsevol competició, fet que permetrà oferir als usuaris l’accés al contingut de l’esport federat des de qualsevol dispositiu. ESPORTCAT.TV “aporta llum al sector”, segons Dani Marco, director general d’Innovació i Economia Digital, qui defensa que ho fa “a través de la necessària digitalització de l’activitat per a la recuperació econòmica i social”. Aquesta iniciativa no vol limitar-se únicament al territori català, i té l’objectiu ‘impactar sobre 6 milions d’usuaris en prop de 9.000 instal·lacions de la resta de l’estat espanyol.

D’acord amb la UFEC, els beneficiaris directes d’aquest projecte són els esportistes, que podran accedir a un munt de dades per millorar el seu rendiment i treball. Tanmateix, ESPORTCAT.TV també permet a les federacions i als clubs economitzar uns serveis que, avui dia, no estan sent explotats. Els aficionats, per la seva banda, obtindran una porta d’entrada més accessible a la diversitat de pràctiques esportives del territori, una conseqüència que es contempla dins l’objectiu de visibilitzar els esports minoritaris de Catalunya.