Nipiu, l’app per reduir l’ús del mòbil

El Citilab de Cornellà de Llobregat desenvolupa una plataforma que, en forma de joc, repta els més joves perquè redueixin les hores de telèfon i aplicacions

Redacció

Nipiu repta els joves amb jocs perquè deixin d'usar el telèfon mòbil
Nipiu repta els joves amb jocs perquè deixin d'usar el telèfon mòbil | Pixabay

El laboratori ciutadà Citilab de Cornellà de Llobregat ha desenvolupat Nipiu, una plataforma mòbil interactiva i gamificada que té com a objectiu que els joves redueixin el temps d’ús general tant del telèfon com de les aplicacions que generen més addicció. El mecanisme es basa una diversitat de jocs senzills a través dels quals els usuaris, de manera individual o reptant els seus contactes, han de superar proves que, de forma inherent, disminueixen l’ús dels terminals.

El prototip proposa cinc jocs amb els quals es vol fomentar que els joves agafin el costum diari de practicar algun tipus d’abstinència del mòbil. Els noms dels jocs són: 3 hores boges, 1 dia sense…, Duel, Rei de reis i Sorpresa. En superar-los, els jugadors obtenen monedes virtuals (nipius) que són bescanviables per productes o serveis no digitals i que fomenten l'abstinència del mòbil en el temps lliure dels joves: entrades pel cinema, descomptes a gimnasos, transport, viatges, entre altres.

El projecte, que ha estat desenvolupat per Carles Cabezón, director del Màster en Disseny UI/UX, i Marianna de Nadal, cap de l’Àrea de Comunicació Visual i Smart Design a l’Escola Superior de Disseny ESDi i EATM by ESDI, respon al repte social plantejat pel Citilab en la convocatòria de la Compra Pública Innovadora de l’any 2020, que era fomentar el bon ús de la tecnologia mòbil entre els joves.

Etiquetes