Infraestructures tecnològiques per a la Digitalització del Sector Agrícola

Parc AgroBioTech Lleida - Edifici CeDiCo 1a. planta

Parc Gardeny, 0

Lleida

Conferències

Més info:

eurecat.org/serveis/eurecatevents/jornada-infraestructures-tecnologiques-sector-agricola/

La digitalització és un vector d’innovació i sostenibilitat necessari per a millorar la competitivitat del sector agrícola que forma part de totes les agendes estratègiques en l’àmbit nacional i internacional. Així mateix, disposar d’un teixit industrial fort i de qualitat capaç de proveir de solucions digitals als productors és clau per a fomentar la creació d’ocupació i de riquesa. És per això, que la inversió en iniciatives que optimitzin i accelerin la innovació en les empreses està sent un factor de posicionament i diferenciació que millora la competitivitat de les diferents regions europees.

La Comissió Europea defineix les xarxes d’Infraestructures per a l’experimentació i validació com una eina diferencial per a la maduració tecnològica. L’objectiu d’aquestes infraestructures és del d’ajudar a desenvolupar noves solucions tecnològiques i acostar-les al mercat mitjançant la seva validació en entorns reals.

Durant aquesta jornada, productors, empreses i entitats de recerca presentaran les seves experiències i bones pràctiques per a la validació de solucions digitals i discutiran sobre la necessitat i els avantatges de disposar d’una xarxa d’Infraestructures tecnològiques que accelerin la digitalització del sector agrícola.