Barcelona Cybersecurity Congress

Fira Barcelona - Recinte Gran Via

Avinguda de Joan Carles I, 64

L'Hospitalet de Llobregat

Fires i congressos

Més info:

www.barcelonacybersecuritycongress.com

Sota el tema “El camí a la seguretat”, la quarta edició del Barcelona Cybersecurity Congress (BCC), un esdeveniment internacional centrat en la ciberseguretat, tornarà a centrar-se en la necessitat d'augmentar els nivells de seguretat en tot el paisatge industrial per evitar o minimitzar els efectes dels ciberatacs, que són cada vegada més comuns. També mostrarà les últimes solucions per a protegir les empreses contra el malware, salvaguardar les dades, millorar el temps de recuperació i reforçar la confiança dels productes.

Organitzat per Fira de Barcelona i l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya (ACC), l'objectiu principal de l'edició 2023 és oferir al mercat aplicacions reals als reptes i necessitats de la ciberseguretat en l'àmbit de la indústria, així com descobrir noves maneres de col·laboració per construir un món digital millor en un moment en què tant la invasió russa d'Ucraïna, els atacs bot a les xarxes socials o diversos atacs cibernètics a escala global han posat en relleu la vulnerabilitat dels sistemes interconnectats.

Amb aquesta finalitat, BCC tindrà un ampli programa de conferències, una hacking village, una zona d'exposició i activitats i un espai per a start-ups. El contingut del Congrés de Ciberseguretat de Barcelona s'estructurarà al voltant dels temes Salut, Cadena de subministrament i creació SBOM (programari de materials, Energia i Utilitats (empreses que ofereixen serveis públics com electricitat, aigua o gas), i Sistemes d'Automatització i Control Industrial (IACS).

Entre els ponents es troben Franky Thrasher, cap de seguretat nuclear a ENGIE; Allan Friedman, assessor sènior i estrateg al Departament de Seguretat Nacional dels Estats Units; Sarb Sembhi, cap de tecnologia a Virtually Informed; i Josema Cavanillas, vicepresident de Ciències de la Salut i la Vida per a Europa del Sud i de l'Est a Atos, entre d'altres, ja han confirmat la seva participació, i les conferències també inclouran experts de la mateixa ACC.

El BCC també comptarà amb més de trenta empreses que mostraran les seves últimes innovacions i desenvolupaments, i que també organitzaran tallers i activitats per mostrar nous productes i serveis, entre els quals es troben Telefonica Tech, Cloudflare i Fortinet, per nomenar alguns.

Equip internacional d'experts

Un comitè internacional d'experts ha assessorat la quarta edició del BCC en la definició del seu contingut i objectiu. Entre els experts hi ha John Moor, CEO de la IoT Security Foundation; Francisco Díaz Andreu, vicepresident d'Europa, Orient Mitjà i Àfrica de la International Society of Automation (ISA); Frank Courbon, líder del projecte de seguretat de la cadena de subministraments a la Universitat de Cambridge i CEO i fundador d'Ethicronics Ltd; i Marina Krotofil, assessora sènior de ciberseguretat i protecció d'infraestructures crítiques a ISSP, una associació internacional d'enquestes de ciències socials.

El Congrés de Ciberseguretat de Barcelona se celebrarà juntament amb l’IOT Solutions World Congress, l'esdeveniment internacional dedicat a la transformació de la indústria a través de tecnologies disruptives, a la Sala 4 de la Gran Via de Fira de Barcelona. També amb l’ISE (Integrated Systems Europe), el principal espectacle comercial mundial per a la indústria audiovisual, que s'estendrà per tot el recinte de la Gran Via.