Biaixos en tecnologia i medicina

Auditori del Campus Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra

Carrer de Roc i Boronat, 138

Barcelona

Conferències

Més info:

docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdi-aDeEXKXRSDrBcSUHrsSrNsGhuO0knhZ3RTYshYkJG1QZw/viewform

La intel·ligència artificial (IA) té la promesa de revolucionar el nostre món. Però com amb la majoria d'eines, pot tenir tant impactes positius com impactes negatius. Si es fa servir correctament, la IA pot fer que la medicina i altres serveis siguin més eficients, més ràpids, més barats i fer que l'assistència sanitària sigui més justa per a més persones. Però si no anem amb compte, la IA també pot exacerbar els prejudicis existents.

En aquest cas, debatrem com la IA pot sostenir discriminacions de gènere, racials i d'un altre tipus, tant en medicina com en altres camps, i quin podria ser l'impacte d'aquests algoritmes esbiaixats. Finalment, tindrem dues taules rodones per a debatre què podem fer per a resoldre aquestes qüestions i per a garantir que la IA ofereix els beneficis que promet de manera justa per a tots.

Es tracta d'un esforç conjunt del Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la UPF, del comitè d'igualtat, diversitat i inclusió del PRBB i del Centre de Supercomputació de Barcelona (BSC). Sessió en anglès.