La CE adopta un reglament per desplegar antenes petites de 5G

L’organisme europeu aplica els límits europeus d’exposició a aquests punts d’accés sense fil i vol reduir la seva “visibilitat”

Categories:

RedaccióACN

La CE delimita l'espai de construcció d'antenes de 5G per impulsar el seu desplegament
La CE delimita l'espai de construcció d'antenes de 5G per impulsar el seu desplegament | Agències

La Comissió Europea (CE) ha adoptat un reglament per al desplegament d’antenes petites de 5G que permet “accelerar” la creació de la xarxa que es basa en eximir aquestes estructures dels premisos d’urbanisme, amb límits d’exposició per a la població 50 vegades més baixos del que els estudis científics han marcat com a nocius per a la salut. No obstant això, els Estats tenen el dret d’exigir permisos per a llocs protegits o per raons de seguretat. 

L'executiu europeu defensa que el desplegament de les xarxes 5G suposarà un nivell d'exposició "comparable als existents" i que està "molt per sota" dels límits que poden suposar un risc per a la salut segons els experts científics.

L’administació europea també ha imposat un límit de 30 litres (equivalent a una motxilla de mida mitjana) a aquests punts d'accés sense fil en un intent per fer-los menys visibles per als ciutadans.

Fomentar la indústria mòbil

"Hem de facilitar a temps el desplegament de la xarxa del 5G eliminant barreres administratives restrictives", ha reivindicat l'eurocomissari del mercat intern, Thierry Breton. El francès creu que això fomentarà la demanda de la indústria europea i la competitivitat de les seves empreses.

 

Etiquetes