Telefónica i MWCapital convoquen el programa d’acceleració 5G ScaleUp

El projecte selecciona quatre ‘start-ups’ a les que ofereix formació virtual en àrees com finances, màrqueting o ‘pitching’

Categories:

Redacció

Telefònica i MWCapital promouen un programa d'acceleració 5G
Telefònica i MWCapital promouen un programa d'acceleració 5G | Bcn Tech City

El hub d'innovació Wayra de Telefònica i el laboratori 5G Barcelona de la Mobile World Capital han convocat la segona edició del programa d'acceleració 5G ScaleUp. El projecte seleccionarà quatre start-ups tecnològiques d'entre totes les que es presentin i els hi oferirà formació virtual durant 17 setmanes sobre diferents camps empresarials com el màrqueting, pitching, finances i vendes. També rebran accés a inversors, espais de networking i guanyaran visibilitat dins de l’ecosistema 5G.

La convocatòria s'enfoca a aquelles empreses emergents que els seus projectes suposin una innovació en l'àmbit de la telefonia mòbil o de l'internet de les coses i que utilitzin tecnologia 5G, NBIoT, LTEM o 5G-NSA. En la primera fase de selecció, un comitè format per membres de MWCapital i inversors estratègics escolliran vuit propostes, que hauran de fer una presentació final que servirà per determinar quines seran les guanyadores.

Aspectes valorats

El programa estableix una sèrie de criteris de selecció de diferent índole. A part de l'ús del 5G, NBIoT i LTEM, també es valora que la solució tecnològica hagi estat testada i validada en un entorn acceptable i quin és el seu grau de maduració.

Altres característiques demandades són la solidesa de l'equip i el que aporten al projecte els seus membres. El potencial de mercat que tingui cada iniciativa és important, sobretot en relació amb la resposta del producte i les expectatives de creixement. La potencial escalabilitat de cada solució també es tindrà en compte, de manera que s’ha de definir el model de negoci.

Qualsevol empresa emergent que es vulgui postular per aquest programa ha de detallar i justificar tots aquests camps per tal que la candidatura sigui vàlida. Les propostes es poden presentar fins el 14 de febrer. 

Inversors i mentors

Entre els inversors i mentors del programa destaquen l'emprenedor Jorge Blasco; el fundador del Consell Digital, Franc Carreras; la consellera delegada de Swala Ventures, Katherine D'Amico; el CEO de Soluble Studio, Ismael Barros; la sòcia directora de Nekko Capital, Mercè Tell; i el conseller delegat de Bolibol, Roland Umlauf.

Etiquetes