La pandèmia precipita la transformació digital

Un informe de Trend Micro apunta que moltes de les organitzacions fan la migració al núvol sense una protecció de privacitat adient

Categories:

Redacció

Les empreses no són del tot conscients de com gestionar la migració al núvol
Les empreses no són del tot conscients de com gestionar la migració al núvol | Pixabay

La pandèmia actual ha accelerat la transformació digital de les empreses, de manera que els processos de migració al núvol s'han fet de forma precipitada, segons apunta l'últim informe publicat per Trend Micro. El 88% de les organitzacions mundials s'han digitalitzat com a conseqüència del context de la covid-19 i moltes d'elles no comprenen del tot com s'han de protegir les dades. "El pas al núvol no és un procés d'adoptar i oblidar, sinó que requereix una gestió continua i una configuració estratègica per prendre les millors decisions de seguretat pel seu negoci" ha declarat el senior threat researcher manager de Trend Micro Iberia, David Sancho.

D'acord amb l'enquesta feta per Trend Micro, el 92% dels enquestats estaven segurs d'entendre quina era la seva responsabilitat respecte a seguretat al cloud, un 97% ha respost que considera que el seu proveïdor ja ofereix cobertura suficient. Però al mateix temps, només el 55% ha dit que fa ús d'eines de tercers per protegir-se encara més. Aspecte que, segons l'informe, evidencia llacunes de cobertura alhora que confirma que no s'entén la responsabilitat compartida.

Tot i això, l'enquesta també posa en relleu que els usuaris semblen confiar en la seva ciberseguretat, ja que el 87% opina que té el control majoritari quant al seu entorn de treball remot i un 83% creu que el tindrà també en un futur treball híbrid.

Teletreball

En l’informe de prediccions de seguretat dediquen un espai al teletreball i com afrontar la nova metodologia per a la jornada laboral. Les persones que treballin en remot hauran de qüestionar-se quina és la seguretat de l'empresa, tenir en compte si els encaminadors domèstics estan actualitzats o no i si són segurs els dispositius de la xarxa.

Aquest format híbrid de treball suposa una oportunitat pels cibercriminals per atacar les xarxes i els equips de les empreses, sobretot per les connexions domèstiques. Ja l'any passat es va començar a detectar un fort increment d'intents de pishing, que consisteix a suplantar la identitat de persones o empreses per treure un benefici.