AIGecko Technologies: el ‘deep learning’ al servei de la restauració

L’última ‘spin-off’ de la Universitat de Barcelona podria ser l’aliada perfecta per a la reobertura segura i revolució del sector

Redacció

AIGecko Technologies posa la intel·ligència artificial a disposició de la restauració
AIGecko Technologies posa la intel·ligència artificial a disposició de la restauració | Cedida

La Universitat de Barcelona compta amb una nova spin-off, AlGecko Technologies, que ofereix serveis de reconeixement i anàlisi d'imatges basats en algoritmes. L'empresa desenvolupa solucions en el núvol que poden suposar una peça clau per la reobertura de la restauració. Utilitzen el deep learning o aprenentatge profund, que és un camp de la intel·ligència artificial que ha revolucionat el mercat amb aspectes com la conducció automàtica o els assistents virtuals.

"La tecnologia de deep learning permet a un ordinador aprendre a distingir de manera automàtica característiques basades en imatges, havent-li ensenyat milers o milions d'imatges abans", explica la catedràtica del Departament de Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de Barcelona, Petia Radeva, que també és cofundadora d'AIGecko Technologies, juntament amb el CEO, Eric Verdaguer, i el CTO, Marc Bolaños.

AlGecko Technolgies proposa solucions d'aprenentatge profund que poden ser les aliades perfectes per reobrir la restauració

AlGecko ha desenvolupat diverses solucions en el núvol basades en l'aprenentatge profund amb l’objectiu de facilitar les interaccions en l'àmbit de la restauració, tant pels clients com pels treballadors i propietaris. Algunes d'aquestes propostes poden ser extrapolables a altres sectors com la nutrició i la salut.

LogMeal API

LogMeal API utilitza un algoritme que permet reconèixer diferents tipus de menjar cuinat a través d’una única imatge del plat. A més de detectar, analitzar, reconèixer, identificar, categoritzar i ser capaç de diferenciar diversos tipus de menjar en una mateixa imatge, LogMeal API és capaç d’extreure de manera detallada tots els ingredients i la informació nutricional de cada plat, fet que la converteix en una solució única per al control i el seguiment de la dieta d’un usuari o pacient.

Aquest algoritme ja s’ha implementat en àmbits sanitaris i de nutrició,  i s’estima que s’integrarà també en el sector del gran consum.

Les solucions també es poden implementar en l'àmbit sanitari i el de la nutrició

LogMeal Kiosk

LogMeal Kiosk és un quiosc digital de reconeixement de menjar que escaneja la safata del comensal i detecta i identifica tots els plats i productes que conté. També calcula el preu, facilita el cobrament amb targeta de crèdit i amb terminals mòbils i lliura un resum detallat de la comanda del client. 

La tecnologia es dirigeix al sector de la restauració en general, incloent-hi menjadors escolars o càterings. L'automatització de l'experiència de pagament redueix esperes i controla l'estoc de producte en temps real. El quiosc permet que no hi hagi cap necessitat de contacte físic.

LogMask API

És una solució tecnològica en el núvol que permet detectar persones amb màscara i sense i equips de protecció individual com cascos o armilles. Això facilita la gestió de la seguretat pel que fa a l'ús d'aquests complements obligatoris en diferents espais, com ara hospitals, botigues o obres públiques.

La tecnologia és integrable en les actuals CCTV o càmeres IP d'empreses i establiments, i arriba a una eficàcia del 99%. Funciona en diferents condicions d'il·luminació, tant en espais oberts com en tancats, independentment del nombre de persones que hi hagi. També permet controlar la capacitat en els comerços, aspecte útil en l'actualitat.

Aquestes mesures van ser posades a prova en l'Espai Abacus de Barcelona, de més de 1.600 metres quadrat, obtenint uns resultats altament positius.

"Els serveis de detecció de màscares LogMask API i LogMask Kiosk, units als serveis d'automatització de pagament sense contacte de LogMeal Kiosk, són l'aliat perfecte per a la reobertura de la restauració", explica l'equip d'AlGecko Technologies.