El taxi del futur serà elèctric i volador

General Motors presenta un disseny de cotxe autònom capaç de traslladar persones entre edificis

Categories:

Redacció

El taxi del futur serà elèctric i volador
El taxi del futur serà elèctric i volador

General Motors ha presentat la seva proposta de cotxe elèctric volador al CES 2021. A través de la marca de la seva propietat Cadillac, la companyia ha tret a la llum el disseny del VTOL, una aeronau d'enlairament i aterratge vertical amb quatre hèlixs situades en dos nivells d'alçada. El vehicle està pensat perquè pugui fer la funció de taxi i transporti passatgers d'un edifici a un altre.

Aquest nou concepte de taxi no té volant ni cap altre control, de manera que se suma a la proposta de vehicles autònoms. Tot i que se n'ha ofert poca informació, també se sap que disposa d'una bateria de 90 kWh i la capacitat d'assolir una velocitat màxima de 90 km/h.

PAV, el taxi de luxe

A més a més, durant la fira tecnològica, General Motors ha presentat un segon vehicle: PAV, un taxi terrestre rectangular, sense volant i amb una alçada superior al que hem vist fins ara. En aquest cas, la idea és que operi com a cotxe autònom en el trasllat de persones amb unes comoditats superiors. L'interior disposa de seients reclinables i amb coixins, pensat per oferir el confort d'un sofà, i consta d'un sostre de vidre per tenir vistes a l'exterior. L'accés al vehicle es fa amb lectura biomètrica de veu, iris o empremta.

En ambdós casos som davant de vehicles que evitarien els embussos de trànsit, amb zero emissions i que permeten posar en circulació cotxes sense necessitat d'un conductor.