Una de cada dues ofertes de feina seran digitals el 2021

La UE calcula que es crearan 200.000 nous llocs de treball a Espanya i 900.000 entre els 28

Categories:

Redacció

| StockSnap / Pixabay

El 45% de les ofertes de feina que es registrin a Espanya durant el 2021 estaran relacionades amb l’entorn digital. Segons les dades més recents de la Unió Europea, s’espera que sorgeixin 200.000 nous llocs de treball a l’Estat en l’àmbit de la digitalització, mentre que al conjunt de la UE es poden comptabilitzar al voltant de 900.000. Les oportunitats sorgiran, sobretot, en l’ànalisi de dades i el màrqueting digital, però també en el tractament de la comptabilitat mitjançant eines digitals i bancs en línia.

Tot i la previsió de l’augment de la demanda laboral, i segons dades de la Fundació Telefònica, només el 31% dels espanyols té les capacitats necessàries per treballar en un entorn digitalitzat. “Actualment tant les empreses 100% digitals com les que estan en procés de ser-ho tindran dificultats per trobar experts que cobreixin totes les àrees sol·licitades”, afirmen fonts de Deusto Formació, empresa especialitzada en programes formatius d'empresarials i noves tecnologies.

Només el 30% dels joves té competències digitals a nivell professional

Aquesta problemàtica s’agreuja en el segment més jove. Tal com assenyala un informe de l’empresa d’analítica Qlik, només tres de cada 10 persones d’entre 16 i 24 anys pot entendre, compartir i analitzar dades. Una situació que ja ha generat un augment del 40% de les matriculacions en els cursos d’àmbit tecnològic de Deusto Formació, qui espera que aquest nou any mantingui la tendència.