El Govern inverteix 916.000 euros per connectar amb fibra òptica tres municipis de la Selva

El projecte de desplegament inclou els municipis d’Hostalric, Breda, i Riells i Viabrea

Categories:

ACN

Desplegament de fibra òptica a la comarca de la Selva
Desplegament de fibra òptica a la comarca de la Selva | ACN

El Govern invertirà 916.000 euros per connectar amb fibra òptica de la Generalitat la zona del Baix Montseny, el Vallès Oriental i la Selva. El projecte de desplegament està previst en els municipis d’Hostalric, Breda, i Riells i Viabrea. L’objectiu és arribar al 85,9% de la població el 2021 amb aquests nous trams i els que es projectaran l’any vinent. Així, la comarca passarà de tenir 110.714 habitants amb accés a aquesta connexió, a sumar-ne 36.712 més.

Amb una inversió de 3.900.000 euros, l'any 2021 s'estendran 62 quilòmetres nous de fibra òptica a la Selva, que se sumaran als 167,5 quilòmetres ja existents a la comarca, i permetran connectar un total de 12 municipis nous i quatre nuclis.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha explicat que aquest tram de fibra permetrà la connexió de petits nuclis de població, i també dels polígons d’aquesta zona, on hi ha una activitat industrial molt important. “La fibra òptica de la Generalitat permetrà que hi hagi més operadors, cosa que farà baixar els preus i millorarà la qualitat del servei”, ha dit.

Municipis connectats

La Selva passa de tenir set municipis connectats (Blanes, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Riudellots de la Selva, Santa Coloma de Farners, Vidreres i Vilobí d'Onyar), a tenir-ne 19 amb la incorporació de Riells i Viabrea, Breda, Hostalric, Brunyola i Sant Martí Sapresa, Anglès, la Cellera de Ter, Amer, les Planes d'Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Vall d'en Bas, Sils, i Riudarenes.

Els nuclis nous que quedaran connectats són: Alba de Liste (Riells i Viabrea), Urbanització Sector Industrial de Sant Feliu de Buixalleu, les Mallorquines (Sils-Riudarenes) i Serramagra (Riudarenes). Les obres també connectaran 33 polígons industrials, que se sumaran als 16 que ja tenen connexió. El Govern ja va invertir 3,6 milions d'euros a la Selva, i amb aquest projecte, en total hi haurà invertit 7,5 milions d'euros.