Ecopol Tech crea nanocàpsules per dirigir els fàrmacs contra el càncer als teixits afectats

La companyia permet reduir l’impacte nociu del tractament en les cèl·lues i òrgans sans i augmentar-ne l’efectivitat

Categories:

Redacció

Ecopol Tech crea nanocàpsules per dirigir eficaçment els fàrmacs contra el càncer als teixits afectats
Ecopol Tech crea nanocàpsules per dirigir eficaçment els fàrmacs contra el càncer als teixits afectats

L’empresa tarragonina Ecopol Tech ha desenvolupat unes nanocàpsules per dirigir els fàrmacs contra el càncer directament al tumor. Amb aquest sistema, es manté l’eficàcia del tractament i es redueix l’impacte nociu sobre les cèl·lules i òrgans sans.

El projecte de la companyia de l’Arboç (Baix Penedès), anomenat Ecostratar, es troba en fase de proves en ratolins amb el grup de recerca de Biologia Cel·lular del Càncer de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona (UB), vinculat a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). L’objectiu és destinar aquest encapsulament de fàrmacs al tractament de pacients de càncer de pulmó i de mama.

Segons el CEO d’Ecopol Tech, el doctor Josep Rocas, l’empresa preveu “incorporar els fàrmacs habitualment utilitzats en el tractament de càncers d’alt impacte dins de nanocàpsules polimèriques intel·ligents capaces d’identificar l’entorn tumoral i dirigir-s’hi selectivament per reduir el seu impacte sobre la resta del cos”. El fet d’encapsular el medicament facilita aquest procés d’acumulació selectiva i alliberació preferencial en zones tumorals.

Ecopol Tech ha comptat amb el suport d’Acció per al desenvolupament del projecte i preveu participar properament en un programa europeu d’investigació mèdica de la malaltia. També treballa en un altre projecte on s’utilitza la nanoencapsulació per a potenciar selectivament el sistema immunitari de pacients oncològics. A més a més, la companyia fundada el 2005 aplica la tecnologia de polímers biodegradables per micro i nanoencapsulació a les indústries de la bellesa, la cura personal i el tèxtil, entre d’altres.

Etiquetes