El Clínic de Barcelona utilitza la robòtica en cirurgies cardiovasculars

El centre hospitalari català es converteix en l’únic a usar la tecnologia en aquestes intervencions

Categories:

ACN

El Clínic utilitza el robot Da Vinci en algunes intervencions cardiovasculars
El Clínic utilitza el robot Da Vinci en algunes intervencions cardiovasculars | Francisco Àvia/Hospital Clínic

L’Hospital Clínic de Barcelona ha realitzat 14 cirurgies cardiovasculars des del passat mes de desembre mitjançant el robot Da Vinci. L’us d’aquesta tecnologia el converteix en el primer centre sanitari a utilitzar-la com a eina per a les intervencions de reparació de la vàlcula mitral.

L’aplicació de la robòtica en aquestes operacions tenen una durada d’entre quatre i cinc hores i permeten una millor recuperació del pacient, ja que es realitza mitjançant petites incisions de menys d’un centímetre entre les costelles i sense obrir l’estèrnum, com es fa en la cirurgia convencional. En menys d’una setmana, el pacient s’acostuma a donar d’alta i en un mes ja pot fer vida totalment normal. Al mateix temps, l’us del robot Da Vinci aporta una millor precisió als professionals.

Amb l’inici d’aquest tipus de cirurgies, s’obre la porta a realitzar també altres tipus d’operacions amb el robot. Actualment a l’Hospital Clínic ja s’han fet cirurgies de cardiopaties congènites (com la comunicació interauricular), la substitució de la vàlvula mitral (quan no és reparable) i la cirurgia coronària. En un futur està previst fer també cirurgia robòtica de la vàlvula tricúspide, de tumors cardíacs (com el mixoma) i d'algunes arítmies com la fibril·lació auricular.

Etiquetes