El 89% de la població del Berguedà quedarà coberta amb la xarxa de fibra òptica de la Generalitat

El govern destinarà 4,19 milions d’euros al desplegament de la infraestructura al territori al llarg del 2021

Categories:

Redacció

Cable per al desplegament de la fibra òptica (arxiu)
Cable per al desplegament de la fibra òptica (arxiu) | Agències

El 89% dels ciutadans del Berguedà disposarà d’accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat aquest 2021. El govern ha anunciat una inversió de prop de 4,19 milions d’euros per estendre 64,6 nous quilòmetres de cable, que se sumaran als 140 quilòmetres ja existents. L’objectiu és connectar un total de cinc municipis nous i tres nuclis de població.

Amb el desplegament de la infraestructura, la comarca passa de tenir 32.893 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a oferir accés a 2.150 habitants nous de la Pobla de Lillet, Castellar de n’Hug, Vilada, Saldes i Gósol. Els nuclis nous que quedaran connectats són: Maçaners, l’Espà i Sorribes.

El govern ja va invertir 2,25 milions d’euros al Berguedà, i amb aquest projecte la xifra ascendeix fins als 6,44 milions d’euros.

Combatre el despoblament

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha afirmat que el Berguedà serà una de les comarques de Catalunya “amb més percentatge de població amb connexió a la fibra òptica de la Generalitat”, i ha expressat la voluntat d’accelerar aquest desplegament a tot Catalunya, ja que “és una infraestructura molt demandada i està sent un antídot contra el despoblament”.

Etiquetes