Google ajuda les persones amb discapacitat a comunicar-se
La intel·ligència artificial detecta el moviment dels ulls de l’usuari per seleccionar les paraules que es volen reproduir
Categories:
L'aplicació Look to Speak, desenvolupada per Google, ajuda persones amb discapacitats motores o de la parla a comunicar-se. La intel·ligència artificial amb la qual funciona detecta cap a on es mouen els ulls dels usuaris en relació amb el contingut en pantalla, de manera que pot identificar què és el que volen dir.
Look to Speak compta amb una sèrie de frases breus predeterminades que poden ser útils en diferents situacions. Aquestes paraules apareixen en pantalla contraposades. Per seleccionar què es vol dir, l'usuari únicament ha de mirar a dreta o esquerra, depenent d'en quin lloc estigui la paraula que vol fer servir. El que fa el sistema de funcionament de l'aplicació és un seguiment d'aquest moviment, de manera que detecta que és el que ha de pronunciar. Perquè funcioni correctament, la persona ha de tenir el dispositiu situat a l’altura dels ulls.
De moment, està només en anglès, però l'aplicació ofereix la possibilitat de configurar el contingut perquè puguin traduir les frases inicials. Accedint a l’apartat ‘edit phrasebook’, es poden editar les frases i fins i tot crear vocabulari i expressions noves que s’adaptin a la forma de comunicar-se de la persona usuària.
Aquesta aplicació serveix per facilitar la comunicació tant de persones discapacitades temporalment, per una cirurgia per exemple, com per les que tenen una discapacitat de la parla o motora permanent.
Facilitar l'accessibilitat
Look to Speak és una eina creada per l'equip de Google Creative Lab. És gratuïta i es troba disponible a Google Play a partir de la versió 9.0 d'Android.
Aquesta nova eina se suma a altres aplicacions de Google que faciliten l'accessibilitat a persones discapacitades, com Lookout, que converteix el mòbil en els nostres ulls i Voice Access, que serveix per controlar el mòbil gràcies a la veu.