Street View permet que els usuaris comparteixin fotos des dels ‘smartphones’

Google Maps gestiona la informació nova i la incorpora en la seva base de dades per oferir una millor experiència

Categories:

Redacció

Els usuaris de Street View podran compartir les seves pròpies imatges
Els usuaris de Street View podran compartir les seves pròpies imatges | Google

L'aplicació Street View ha activat l'opció perquè els usuaris puguin compartir les seves fotografies directament des dels smartphones per contribuir a la millora de Google Maps. Amb aquesta actualització, es podran incloure imatges i localitzacions que, de moment, no estan disponibles en l'aplicació o que canvien constantment.

L'última versió de Street View facilita que els consumidors puguin aportar les seves imatges i gravacions a l'aplicació gràcies a la integració d'una nova eina. Aquesta permet que es puguin enregistrar imatges connectades a mesura que es desplacen per la zona i després enviar-les a l'aplicació.

Funcionament col·laboratiu

Per a poder compartir i enregistrar imatges que siguin útils, els usuaris han de disposar de telèfons Android compatibles amb ARCore, la plataforma de realitat augmentada que serveix per al funcionament del Live View. Aquesta aplicació també la porten incorporada les càmeres de 360º dels cotxes de Street View que Google utilitza per obtenir pràcticament la totalitat de les imatges.

Un cop l'usuari ha enviat el seu contingut, són els responsables de Google Maps els que s'encarreguen de gestionar-les. Les posen en la posició i seqüència correcta i en la localització exacta del mapa. D'aquesta manera, altres usuaris poden accedir a aquesta informació. A més, editen les fotografies respectant els controls de privacitat que apliquen en totes les seves imatges.

Motivació de Google

L'objectiu de Google amb aquesta nova iniciativa és poder oferir als seus usuaris una millor experiència, gràcies a millores en els mapes, a capturar nous llocs que fins ara no es trobaven en el mapa o d'altres que canvien constantment.

De moment, l'eina està en fase de prova i únicament es troba disponible per a usuaris de Nova York i a Austin, a Estats Units; Toronto, Canadà; Nigèria, Indonèsia i Costa Rica.