Creen una mascareta intel·ligent capaç de detectar la covid-19

Social Mask compta amb un biosensor capaç d’analitzar partícules d’aire i detectar positius en casos asimptomàtics

Categories:

Redacció

Social Mask ha guanyat el premi Pandemic ResoponeCoLab de l'Institut Tecnològic de Massachusetts
Social Mask ha guanyat el premi Pandemic ResoponeCoLab de l'Institut Tecnològic de Massachusetts | Social Mask

Social Mask és una nova mascareta intel·ligent creada per detectar possibles casos de covid-19. Està dissenyada a partir de materials plàstics i impressió 3D, i disposa de diverses eines sanitàries com un sensor de temperatura, un filtre d'aire i un biosensor que analitza les partícules d'aire i pot detectar persones asimptomàtiques contagiades de coronavirus.

La mascareta és transparent i compta amb un dispositiu situat en la part frontal, on es troba el ventilador d'aire juntament amb el biosensor. També utilitza el sistema Blutetooh per connectar-se amb el telèfon mòbil, de manera que l'usuari pot saber la seva temperatura corporal i l'anàlisi de les partícules de l'aire mitjançant una aplicació. A més a més, compta amb un filtre d'aire a la part lateral per millorar la ventilació, un sensor de temperatura i una pantalla LED petita per comprovar tots els paràmetres monitorats. 

Actuar al moment

Si el dispositiu detecta un possible cas de contagi, d'acord amb l'anàlisi de les partícules o la temperatura corporal, avisa immediatament l'usuari perquè es posi en contacte amb un metge.

Entre les funcions de la mascareta intel·ligent, també existeix la capacitat de rastrejar mascaretes a una distància de fins a 300 metres, alhora que detecta si els seus usuaris tenen febre o no i si el contacte és de risc.

Social Mask ha estat creada per l'enginyer Burzo Ciprian amb l'objectiu de reinventar les mascaretes, cosa que l'ha fet guanyar el Pandemic ResoponeCoLab de l'Institut Tecnològic de Massachusetts.