Neix MetaData, el digital de tecnologia en català

El CTecno impulsa un diari per donar a conèixer el potencial del teixit empresarial TIC de Catalunya i de l’impacte de les innovacions en la societat

Redacció

El CTecno crea MetaData per convertir-lo en el mitjà de referència del sector TIC en català
El CTecno crea MetaData per convertir-lo en el mitjà de referència del sector TIC en català | Redacció

L’ecosistema mediàtic català compta amb un nou mitjà: MetaData, el digital de tecnologia en català que vol convertir-se en el diari de referència del sector a Catalunya. La iniciativa neix de la mà de la fundació Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) per convertir-se en una eina de divulgació de la capacitat productiva i de creixement econòmic de l’àmbit de les TIC i de l’impacte de la tecnologia. L’objectiu és construir una societat digital, inclusiva i sostenible.

Cap a una economia digital

Catalunya és una de les economies amb més potencials del sud d’Europa. Ho és per la tradició industrial de la seva activitat, però també pel múscul que els últims anys li ha donat el sector TIC. Davant d’aquest context, Catalunya ja és un dels principals centre tecnològics amb més de 16.000 empreses i 114.000 llocs de treball. I amb la previsió de continuar creixent, sobretot després d’una situació extraordinària com la de la covid-19 on s’ha demostrat que part de la feina de prevenció i contenció del virus està en mans dels professionals de les TIC.

Però la Catalunya puntera i la Barcelona que atrau startups, talent i finançament que té el territori és el resultat de molts any de feina; una tasca que el CTecno coneix de prop. Fa més de 15 anys que la fundació, sense ànim de lucre, acompanya la recerca i el desenvolupament científic i tecnològic, escoltant, estenent la mà i fent d’altaveu de les empreses de l’àmbit. Per això, com a coneixedor de tota la capacitat productiva i, alhora, conscient de la necessitat d’establir canals de comunicació amb la societat, ha apostat per la creació del MetaData.

Un digital per a professionals i ciutadans

Una cosa és parlar de tecnologia i innovació entre els professionals, i una altra és estendre tot aquest coneixement en una societat tan heterogènia com la que tenim avui. Qui no té un ordinador a casa amb connexió a internet? O un mòbil per connectar-se a la xarxa? I ja no parlem de consoles, televisions intel·ligents i altres gadgets. La tecnologia ens envolta, ja és part del nostre dia a dia i de nosaltres; la pregunta ara és: en som conscients? No plenament, la ciutadania encara no és capaç de posar cara i ulls a l’impacte real de la tecnologia en les seves vides.

MetaData vol ser un vehicle cap a la construcció d’una societat sostenible i inclusiva digitalment

Aquest digital vol ser la corretja de transmissió de coneixement entre els diferents actors que vertebren el sector TIC, des de les empreses i startups, fins a universitats i entitats; i també la ciutadania. I pretén caminar cap a una societat sense bretxes, ni per l’accés ni pels coneixements, sinó que vol ser un vehicle cap a la construcció d’una societat sostenible i inclusiva digitalment.

MetaData informarà de l’actualitat del sector a través de notícies, aprofundirà en els temes d’interès amb reportatges per aportar una visió de 360º, i situarà en primera línia les personalitats més destacades i els experts amb coneixement per aportar mitjançant les entrevistes. La finalitat és fer de MetaData un digital per divulgar el potencial, el talent i les tendències al voltant del sector TIC perquè ciutadans i professionals siguin conscients de com cada petita passa modela el nostre present i futur.