El Blockchain Institute & Technology llança el primer postgrau en finances descentralitzades

L’escola, amb seu a Barcelona, ofereix una certificació de productes criptoactius per als professionals de la nova banca digital

Aida Corón

El Blockchain Institute & Technology formarà la primera generació de professionals de les finances descentralitzades
El Blockchain Institute & Technology formarà la primera generació de professionals de les finances descentralitzades | CC0

El Blockchain Institute & Technology, situat a Barcelona, presenta un postgrau d'especialització en finances descentralitzades per als professionals de la banca digital del futur. Es tracta de la primera certificació en línia de productes criptoactius i respon a la demanda de treballadors capacitats que ja estan fent les entitats financeres i empreses del sector.

En la presentació telemàtica dels estudis, el CEO de l'escola, Lluís Mas, ha quantificat en 2.000 el nombre d'empleats amb competències en ciberseguretat i tecnologies com el blockchain que preveu incorporar la banca a curt termini. "No existeixen professionals capacitats per assessorar projectes i empreses sobre les noves finances per posicionar-se com líders de la nova economia", ha detallat, pel que ha presentat la formació com un complement per "aportar valor al currículum i desenvolupar-se professionalment". "El 40% de les professions desapareixeran i caldran competències digitals i tecnològiques fins ara mai vistes", ha afegit.

Tecnologia multisectorial

Tot i que la pandèmia de la covid-19 ha accelerat els processos de creació i implementació de noves tecnologies en tots els àmbits, la transformació de la banca és un procés que ve de lluny. Segons Mas, "el sector està veient afectat el seu model de negoci per al trasllat de transferències a altres plataformes i fintechs", una reconversió que afirma que està beneficiant les finances descentralitzades perquè "permeten una liquiditat immediata fora de la regulació actual".

Mas: "El 40% de les professions desapareixeran i caldran competències digitals i tecnològiques fins ara mai vistes"

Però l'ús del blockchain en les finances s'estén més enllà dels bancs i les caixes, i arriba a àmbits com l'immobiliari. De fet, el director del nou postgrau, Alexis Texeiro, l'ha assenyalat com un dels sectors amb més potencials en l'ús de les cadenes de blocs: "Una sola propietat pot ser trossejada en tokens i donar rendiment amb un repartiment de beneficis de forma recurrent".

La tecnologia encara en estat "molt primerenc", ha assenyalat Teixerio. No compta amb un marc legal definit que el reguli. Fins al moment, les entitats nacionals de regulació de valors són les encarregades d'actuar d'acord amb els paràmetres que marca la Unió Europea. Per això situa el sector com un nínxol d'oportunitats per a empreses, professionals i governs, els actors que poden definir el camí si fan una aposta per la innovació.