Telefónica encén el 5G a Tarragona

La companyia preveu que la xarxa de telefonia mòbil d’alta velocitat arribi al 76% de la població més abans de final d’any

Categories:

ACN

El 5G arriba a la província de Tarragona de la mà de Telefònica per donar cobertura a una cinquantena de municipis
El 5G arriba a la província de Tarragona de la mà de Telefònica per donar cobertura a una cinquantena de municipis | CC0

Telefónica ha encès la xarxa 5G a la ciutat de Tarragona, està previst que s'activi a 46 municipis del Camp de Tarragona i l'Ebre abans de final d'any. Amb el desplegament de 144 nodes 5G la companyia preveu arribar a un 76% de la població de la província. A més de a la capital, la xarxa s'activarà a ciutats com Reus, Tortosa, el Vendrell o Cambrils, però també en poblacions més petites de poc més d'un miler d'habitants de les deu comarques.

En aquesta primera fase es llança la xarxa 5G amb arquitectura NSA (Non Stand Alone), per desplegar la xarxa 5G SA (Stand Alone) quan la tecnologia estigui plenament disponible l'estandardització.

Telefónica fiança la xarxa mòbil 5G a Tarragona en la seva xarxa de fibra d'alta qualitat que està disponible per al 90,32% de llars i negocis de la ciutat, de manera que el 5G complementa a la fibra per tenir la millor navegació en mobilitat.