La recepta electrònica arriba a la sanitat privada

L’ús del sistema digital per a la prescripció de medicament arriba a les 22.000 farmàcies de l’Estat espanol durant la pandèmia de la covid-19

Categories:

Redacció

L’objectiu d’aquesta e-Recepta privada és connectar les farmàcies amb el sistema sanitari privat
L’objectiu d’aquesta e-Recepta privada és connectar les farmàcies amb el sistema sanitari privat | Cedida

El desplegament de la recepta electrònica per a la sanitat privada s’ha vist accelerat en el context de la covid-19. L’objectiu d’aquesta e-Recepta privada és connectar les farmàcies espanyoles amb múltiples sistemes mèdics d’emmagatzematge de prescripcions, pel que el repte durant la pandèmia ha estat estendre-la a les més de 22.000 farmàcies les organitzacions, entitats, hospitals i consultes privades de l’Estat.

El sistema elimina la necessitat d'una recepta en paper com a mecanisme de comunicació entre metge, pacient i farmacèutic, augmentant l'eficàcia i control gràcies a la digitalització del procés. A més a més, donada la situació d'alerta sanitària, limita el contacte en evitar que els pacients es desplacin al metge per a una certa mena de prescripcions simples que poden realitzar-se de manera remota, o per a renovar la seva medicació, en cas de persones amb malalties cròniques.

A mitjà i a llarg termini, implica una reducció de costos, una major eficiència dels processos manuals i basats en paper i, sobretot, la possibilitat d'analitzar i conèixer l'evolució i canvis estadístics en el món de la prescripció privada, la qual cosa permetrà la realització d'estudis epidemiològics amb l'objectiu millorar la salut de la població. Basada en estàndards europeus, la recepta privada utilitza un sistema de transmissió al pacient de DataMatrix, similar a codis QR, que representen cada recepta. L'avantatge principal d'aquest model és la senzillesa de lectura mitjançant escàner en les farmàcies.

Sopra Steria, com a principal soci tecnològic del Consell General de Farmacèutics, ha estat el responsable del desenvolupament de la solució.

Etiquetes