Telefónica desplega el 5G a les comarques gironines

L’empresa vol cobrir el 67% de la població a finals del 2020

Categories:

Redacció

El 5G ofereix una alta velocitat als usuaris i a la indústria
El 5G ofereix una alta velocitat als usuaris i a la indústria | CC0

Telefónica desplegarà el 5G a 63 municipis de les comarques gironines abans de finals d'any. La companyia ha començat l'actuació a Girona i a ciutats com Olot i Camprodon, i s'anirà estenent progressivament a les altres poblacions fins assolir una cobertura del 67% de la ciutadania de la demarcació.

La companyia treballa amb les últimes generacions de ràdio que permeten el doble ús 4G i 5G. En aquesta fase es llança la xarxa 5G amb arquitectura NSA (Non Stand Alone) per desplegar la xarxa 5G SA (Stand Alone) quan la tecnologia estigui plenament disponible després de l'estandardització. Aquest desplegament inicial està fent ús de la xarxa de fibra òptica d'alta qualitat, de manera que les dues tecnologies es complementen per tenir la millor navegació en mobilitat.

Més funcionalitats per als usuaris

Amb l’arribada del 5G, els clients es podran descarregar una pel·lícula en segons, gaudir de retransmissions esportives en directe en què l’usuari tindrà una experiència 360º, visionar qualsevol angle del partit com si estigués a la pista i jugar a videojocs sense interrupcions.

Les empreses també gaudiran de diversos serveis que facilitarà la utilització dels recursos de la xarxa amb major eficiència.

Etiquetes