PAL Robotics crea dos robots mòbils per donar suport al personal sanitari

Els humanoides distribueixen el menjar dels pacients i els materials que necessiten els professionals per reduir el temps que es dedica a tasques de menys valor

Categories:

Redacció

Els robots alliberen els professionals de tasques bàsiques
Els robots alliberen els professionals de tasques bàsiques | Cedida

L’empresa PAL Robotics ha desenvolupat dos robots mòbils, TIAGo Conveyor i TIAGo Delivery, perquè puguin ser utilitzats en hospitals com a assistents del personal sanitari i efectuar tasques com el repartiment de material o les safates de menjar per als pacients. Ambdós models ja s’han posat a prova a l’Hospital Municipal de Badalona i a l’Hospital Clínic com a reforç en el context de pandèmia de la covid-19 i per permetre als professionals centrar-se en tasques essencials, millorar l'eficiència i reduir la necessitat d'interaccions socials en tasques rutinàries.

TIAGo Conveyor està equipat amb un transportador per portar els àpats pacients en quarantena amb la finalitat de minimitzar els contactes personals. El robot utilitza un transportador accionat perquè la safata d'aliments es pugui transferir automàticament a una taula o als mobles de l'habitació.

L'altre robot adaptat, el TIAGo Delivery, està equipat amb una caixa forta i té com a objectiu transportar mercaderies sensibles que només haurien de ser accessibles per al personal autoritzat, com medicaments, subministraments mèdics i mostres de sang. El sistema funciona amb uns codis d’accés per carregar o descarregar la caixa forta.

El projecte ha comptat amb la col·laboració d’Accerion, qui ha aportat la tecnologia de localització per escanejar les zones de l’hospital, i d’Eurecat en el marc del hub d’innovació europeu DIH-Hero.