La Generalitat destina 3,6 MEUR a connectar amb fibra òptica el Ripollès

L’ampliació de la xarxa perquè impulsar la indústria del territori

Categories:

Redacció

El 95% de la població del Ripollès tindrà fibra òptica l'esitu del 2021
El 95% de la població del Ripollès tindrà fibra òptica l'esitu del 2021 | Agències

La Generalitat invertirà 3,6 milions d'euros per fer arribar la fibra òptica al Ripollès i connectar el 95% de la població l'estiu del 2021. En roda de premsa, el conseller de de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha assegurat que serà "projecte tractor" per a la indústria perquè connectarà 14 polígons i altres sectors estratègics com els càmpings.

El projecte es divideix en quatre trams que farà passar la xarxa per sota terra perquè és el sistema més fiable i resistent a inclemències com ara el temps. El primer comprèn des de Sant Joan de les Abadesses fins a Camprodon per cobrir la demanda de 3.000 habitants a partir d’un perllongament des del primer municipi amb 15,2 km. El segon tram serà d'11,6 km i anirà de Camprodon fins a Setcases, permetrà connectar un miler d'habitants. El tercer anirà de Camprodon a Molló amb 8 km de fixa òptica per la C-38 i amb la previsió d'arribar a un miler més d'habitants. Per últim, de Campdevànol a Planoles, es preveu arribar a 2.000 habitants.

La Generalitat té per objectiu que la fibra òptica arribi als municipis de més de 50 habitants el 2023 com a molt tard.

El president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer, ha agraït el compromís del Govern amb el territori. "Ens dona ànims i esperances, estem molt satisfets per aquesta pròxima arribada de fibra", ha recalcat.

Etiquetes