Més de la meitat de la població de Lleida tindrà 5G a finals del 2020

Telefónica preveu desplegar la tecnologia a 17 municipis a través de 37 nodes

ACN

El 5G ofereix una alta velocitat als usuaris i a la indústria
El 5G ofereix una alta velocitat als usuaris i a la indústria | CC0

Telefónica ha iniciat el desplegament del 5G a Lleida i preveu que un 57,4% de la població de la demarcació compti amb cobertura d'aquesta tecnologia abans d'acabar l'any mitjançant la instal·lació de 37 nodes. El desplegament permetrà l’arribada de la xarxa a 17 municipis, entre els quals hi ha Lleida, Balaguer, Mollerussa, Tàrrega i la Seu d’Urgell.

Amb aquest desplegament, Lleida podrà gaudir dels avantatges de la nova generació de telefonia mòbil que permet una connectivitat ultraràpida, molt baixa latència i capacitat per connectar a milions de dispositius de manera que la major part dels objectes d'ús quotidià siguin elements connectats entre sí i amb les persones.

Instal·lar la xarxa per a l’arribada de la tecnologia

En aquesta fase, la companyia estén la xarxa 5G amb arquitectura NSA (Non Stand Alone) per poder desplegar la xarxa 5G SA (Stand Alone) quan la tecnologia estigui plenament disponible després de l'estandardització. Així mateix, aquest desplegament inicial està fent ús dels emplaçaments i infraestructures actuals. En aquest sentit, "Telefónica recolza la xarxa mòbil 5G a Lleida en la seva xarxa de fibra òptica d'alta qualitat amb la major cobertura del país", de manera que "les dues tecnologies es complementen per tenir la millor navegació en mobilitat".

Des la companyia assenyalen que "Lleida ha estat des del principi un escenari prioritari per als desplegaments del 5G de Telefónica" i confien estendre'l pròximament a més zones de la demarcació. Sobre la infraestructura de desplegament utilitzada a Lleida, així com a Catalunya, Telefónica està treballant amb les últimes generacions de ràdio que permeten el doble ús 4G i 5G amb l'objectiu d'arribar el 5G des del primer moment al màxim de població.

Una xarxa amb més oportunitats

Entre altres avantatges, la tecnologia 5G permet descarregar-se una pel·lícula en segons, gaudir de retransmissions esportives en directe en què l'usuari tingui una experiència 360º i poder visionar qualsevol angle del partit com si estigués a la pista. En el cas dels afeccionats als videojocs, ofereix una experiència en mobilitat similar a la qual aporta la fibra òptica a la llar, o sigui, sense interrupcions o latència. Així, el 5G possibilita jugar amb el telèfon mòbil com si estigués a la pantalla de l'ordinador de casa o en una videoconsola.

Per a les empreses, destaquen els serveis que ofereixen ultra baixa latència i una major capacitat de còmput 'a la vora de la xarxa', les xarxes privades 5G, l'Internet de les Coses (IoT) massiu i les comunicacions crítiques, a més de la virtualització de la xarxa, que facilita utilitzar els recursos de xarxes de forma més eficaç en funció de les necessitats dels clients.

Etiquetes