Un projecte català rep 2,4 MEUR per fer aplicacions per millorar la preparació prèvia a les operacions

L’empresa 8wires i Eurecat apliquen les tecnologies en la creació d’una plataforma per eliminar hàbits com el tabac i l’alcohol que augmenten el risc de complicacions

Categories:

ACN

Les tecnologies poden ajudar a perdre mals hàbits com el tabac i l'alcohol
Les tecnologies poden ajudar a perdre mals hàbits com el tabac i l'alcohol | Pixabay

L'empresa catalana 8wires i el centre tecnològic Eurecat han estat seleccionades en el marc d'un projecte europeu que pretén millorar la preparació prèvia dels pacients majors de 65 anys que s'han d'operar. Les companyies rebran 1,2 milions d’euros cadascuna per desenvolupar aplicacions per ajudar a deixar de fumar i beure abans d'una intervenció quirúrgica, cosa que pot reduir un 50% el risc de complicacions.

L'objectiu del projecte és que el metge prescrigui una teràpia digital al pacient durant el mes previ a la intervenció. Quan aquest comença a fer servir la plataforma digital, rep un seguit de recomanacions per deixar els hàbits poc saludables, i assessorament de fisioterapeutes i psicòlegs per fer front a la intervenció.

Aprofitar el potencial tecnològic

El programa està cofinançat amb fons de la Comissió Europea i una institució sanitària sueca i les aplicacions promogudes des de Catalunya van dirigides a pacients que s'han de fer una operació de maluc o genoll. L'equip mèdic, per la seva banda, disposa d'un panell de control des d'on pot fer el seguiment individualitzat de cada pacient.

El director d'eHealth d'Eurecat, Felip Miralles, destaca que el projecte permet fer intervencions i anàlisis "individualitzats" basats en "evidència per al canvi de comportaments i hàbits". A més, permet "aprofitar el potencial de la tecnologia i els formats digitals per maximitzar l'abast de les intervencions".

PEr la seva banda, el CEO de 8wires, Anxo Armada , apunta explica que els usuaris “reben diàriament una sèrie d’informacions que els acompanyen en el procés de l’operació i han d'anar superant reptes per arribar-hi el més preparats possible amb l'objectiu final que tinguin un consum zero d'alcohol i tabac".

Aquesta pràctica, pronostiquen des de l'Eurocat, "farà un salt endavant de cinc anys arran de la covid-19".

Etiquetes