ECOSS, el festival que fusiona la cultura digital amb la dansa

Koniclab impulsa la sisena edició d’un esdeveniment que empra la realitat virtual i altres tecnologies per reflexionar sobre gènere i medi ambient

Categories:

Redacció

'Inminexo' és una experiència en RV de Kònic Thtr que reflexiona sobre com els humans interactuen amb l'entorn urbà
'Inminexo' és una experiència en RV de Kònic Thtr que reflexiona sobre com els humans interactuen amb l'entorn urbà | Koniclab (via Instagram)

L’associació Koniclab ha presentat aquest dilluns la sisena edició d’ECOSS, un singular festival que combina les pràctiques i tecnologies de la cultura digital amb la dansa des de perspectives crítiques en clau de gènere i sostenibilitat. Enguany, l’esdeveniment guanya extensió i se celebrarà en dues tandes: la primera, el 2 i 3 de novembre a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats de Barcelona, i la segona, el 9 i 10 del mateix mes al centre cívic Casa Golferichs, també a la capital catalana. L’entrada és gratuïta i la majoria d’activitats estan impulsades per dones.

Durant els dos primers dies es concentraran la majoria de propostes expositives i experimentals, mentre que les activitats de les darreres jornades estaran més orientades al debat. Així, la Fabra i Coats acollirà quatre instal·lacions artístiques, dos tallers i quatre actuacions en viu. S’hi mostrarà, per exemple, Inminexo, un laboratori en forma de videojoc artístic en 3D desenvolupat per Kònic Thtr amb el qual s’interactua a través d’ulleres de realitat virtual i que busca reflexionar sobre com els humans es relacionen amb el seu entorn urbà i natural. També es podrà experimentar amb Erosió Digital, un projecte d’Andrea Badia “nddr3” que fa un paral·lelisme entre l’erosió que succeeix a la natura i la pèrdua d’informació digital.

Un dels protagonistes de la nova edició d’ECOSS serà l’actuació Ausidir pa Amanezer Mon(struosamén), un concert “bio-sono-visual” interpretat per Arquea Colectivo que recorre a la biologia per debatre sobre les certeses i els dubtes de la supervivència en entorns amenaçats pels canvis climàtics. Per la seva banda, la cantant Joana Dark reinterpretarà cançons tradicionals catalanes des d’una clau feminista i electrònica a Lo secà.