YouTube endureix les restriccions per als menors d’edat amb intel·ligència artificial

La plataforma de vídeos utilitzarà la tecnologia per verificar que els usuaris de menys de 18 anys no consumeixen continguts inadequats

Categories:

Redacció

YouTube aplicarà un sistema d'intel·ligència artificial per vetar l'accés a continguts inadequats als menors d'edat
YouTube aplicarà un sistema d'intel·ligència artificial per vetar l'accés a continguts inadequats als menors d'edat | Pixabay

YouTube amplia les mesures de seguretat i endureix les restriccions d’accés als continguts per als usuaris de menys de 18 anys. La plataforma aplicarà la intel·ligència artificial per verificar l’edat dels internautes a través de patrons de conducta i limitar el consum de vídeos no adequats per a menors.

L’anunci va en la línia de la demanda dels pares, que han acusat la xarxa social de tenir unes mesures massa toves de seguretat massa toves. Per això la plataforma redirigeix la seva estratègia, també amb l’objectiu d’orientar aquestes visites dels més joves cap a la plataforma YouTube Kids amb continguts que satisfacin les inquietuds dels infants a partir de 10 anys.

La xarxa social ha alertat que alguns usuaris podrien haver de tornar a registrar-se o emplenar les dades personals per verificar l’edat real de l’usuari, com també hauran d’iniciar sessió de manera obligatòria si entren a la plataforma a través d’un enllaç extern. També ha demanat paciència als creadors i consumidors de vídeos, a qui ha dit que l’aplicació i ús eficient de la realitat artificial requereix de temps.

Mesures més dures a la UE

En el cas d’Europa, per complir amb la Directiva de Serveis dels Mitjans Audiovisuals (AVMSD), YouTube podria demanar als usuaris una fotografia del seu document d’identitat o tarjeta bancària per comprovar la majoria d’edat. Un cop ratificada, l’empresa haurà d’esborrar la informació per complir amb la normativa de Google.