Viladecans impulsa BIP-TECH, una preacceleradora per a projectes de construcció innovadora

El programa oferirà 160 hores de formació en noves tecnologies, sostenibilitat i gestió empresarial

Redacció

El programa es coordinarà amb el centre tecnològic Eurecat i compta amb la col·laboració de la Generalitat i el cofinançament del Fons Social Europeu
El programa es coordinarà amb el centre tecnològic Eurecat i compta amb la col·laboració de la Generalitat i el cofinançament del Fons Social Europeu | ThisIsEngineering (Pexels)

L’Ajuntament de Viladecans ha posat en marxa BIP-TECH, un programa de preacceleració dissenyat pel centre tecnològic Eurecat per impulsar l’emprenedoria en el sector de la construcció innovadora. El projecte tindrà una durada aproximada de tres mesos, durant els quals els participants rebran 160 hores de formacions, tutoritzacions i mentories per part d’experts de diversos àmbits.

Segons explica el consistori en un comunicat, BIP-TECH vol contribuir a transformar el sector afrontant tres reptes principals: la sostenibilitat, la industrialització dels processos i la digitalització. L’objectiu no és altre que incrementar el naixement d’empreses i start-ups amb caràcter innovador, raó per la qual el programa es dirigeix tant als professionals del sector com als estudiants de grau i màster.

Les formacions, que començaran el 19 de setembre i finalitzaran el 22 de desembre, s’estructuren en dos blocs principals. El primer d’ells se centra en l’àmbit més tècnic i oferirà ensenyaments relacionats amb l’aplicació de noves tecnologies, com els bessons digitals o el Building Information Modeling (BIM), així com en la sostenibilitat del sector. Per la seva banda, el segon bloc està orientat a la gestió empresarial per assegurar la viabilitat dels projectes empresarials. Paral·lelament, el programa també disposarà de 60 hores de tutories especialitzades en què els emprenedors podran debatre la seva idea, metodologia i visió del sector amb persones més experimentades.

BIP-TECH estarà coordinat pel servei municipal d’Empresa i Innovació de Viladecans, però també compta amb el suport de la Generalitat i el cofinançament del Fons Social Europeu. A més, l’ajuntament ampliarà el suport a través de la cessió d’espais municipals per a l’execució d’activitats i d’assessorament tècnic. Les inscripcions al programa romandran obertes fins al dijous 14 de setembre.