Big C es convertirà en el centre d’eSports més gran del sud d’Europa

L’entitat dedicada a professionals dels esports electrònics amplia les instal·lacions fins als 7.000 metres quadrats i preveu dur a terme activitats de foment del sector

Categories:

Redacció

El BIG C ha allotjat diverses competicions en directe d'eSports i ha servit com a instal·lacions d'entrenament per a clubs com KOI o el FC Barcelona
El BIG C ha allotjat diverses competicions en directe d'eSports i ha servit com a instal·lacions d'entrenament per a clubs com KOI o el FC Barcelona | @bigcesports (Twitter)

El Barcelona Internacional Gaming Center (BIG C), el centre d’alt rendiment d’eSports situat al 22@ de Barcelona, es convertirà en les instal·lacions dedicades a l’esport electrònic més grans del sud d’Europa. L’espai, que s’inaugurarà durant el mes de juny, s’ha ampliat fins a assolir els 7.000 metres quadrats de superfície i aspira a convertir-se en un punt de referència internacional en les competicions digitals.

El projecte inicial del BIG C es va presentar el 2019, quan va obrir les portes d’una antiga fàbrica industrial del barri del Poblenou, rehabilitada per adaptar-la a les necessitats dels professionals dels eSports. Aquest espai tenia unes dimensions de 1.900 metres quadrats, que es dividien en sales destinades a clubs i associacions que competien de manera professional, com OG Esports, Wizards Club, KOI o la secció d’eSports del FC Barcelona. El centre també té una gran sala dedicada a allotjar tornejos i competicions amb públic en directe, com les organitzades per Gamesports Electrònics.

Fa poc més d’un any, la iniciativa va apostar per convertir-se en un híbrid entre gimnàs dedicat al fitness i espai d’oci electrònic, tot combinant l’ús de videojocs per fer exercici. Ara, el BIG C incorporarà també zones dedicades a l’aprenentatge i la formació de talent especialitzat en la indústria del videojoc i el sector audiovisual, amb activitats dirigides al públic infantil i diversos espectacles. “Barcelona ara sí que disposarà d’un centre d’atenció internacional d’innovació i nous formats en una ubicació tan emblemàtica com el 22@”, ha declarat el fundador i CEO de l’entitat, Jean-Sébastien Ventura. L’emprenedor considera que “és una oportunitat per a l’alta competició i, sobretot, per motivar la formació de nens i nenes; adolescents i joves en l’apassionant món del videojoc i els eSports”.