El Castell de Lloret de Mar viu el canvi climàtic amb ulleres de realitat virtual

L’edifici històric acull una experiència immersiva combinada amb el cinema en 4D per viure en primera persona l’impacte dels humans en el planeta

Categories:

Redacció

L'experiència estarà oberta durant sis mesos, coincidint amb la temporada turística
L'experiència estarà oberta durant sis mesos, coincidint amb la temporada turística | Castell de Lloret

El Castell de Lloret de Mar (La Selva) obre de nou les seves portes amb una experiència immersiva per acostar-se als visitants locals i internacionals amb les noves eines tecnològiques. La proposta pretén conscienciar sobre el repte de protegir el medi ambient i frenar el canvi climàtic a través d’una activitat que combina l’ús de les ulleres de realitat virtual i les projeccions en 4D.

L'exposició s’estructura a partir d’una representació del fons del mar, d’un bosc i del cel per mostrar els canvis que ha patit l’entorn per l’impacte humà, com l’abocament de deixalles. Les ulleres de realitat permeten, d’una banda, experimentar aquesta evolució negativa alhora que es gaudeix de les vistes a la façana marítima des de la terrassa. Una altra de les iniciatives consisteix en una projecció en 4D on experimentar catàstrofes naturals com els incendis o episodis ja habituals en els nostres dies com la recollida de plàstics dels oceans. Ambdós casos permeten als visitants viure en primera persona els canvis que pateix el planeta.

El Castell estarà obert durant sis mesos, coincidint amb la temporada turística, però els organitzadors esperen poder mantenir-lo obert tot l'any amb la visita de les escoles.