El coet Starship explota 4 minuts després del llançament

La nau de SpaceX ha aconseguit enlairar, però el mal funcionament de cinc motors ha provocat un desviament de la trajectòria

Categories:

Redacció

La nau ha aconseguit superar el punt màxim de pressió, però no ha arribat a separar-se del coet propulsor SuperHeavy
La nau ha aconseguit superar el punt màxim de pressió, però no ha arribat a separar-se del coet propulsor SuperHeavy | @SpaceX (Twitter)

Starship, el coet reutilitzable més gran del món dissenyat per la companyia SpaceX, s’ha enlairat per primera vegada aquest dijous des de la base espacial de Boca Chica (Texas, Estats Units). La nau espacial, que té una dimensió de 120 metres, ha pogut alçar el vol, però quatre minuts després de l’arrencada, abans de separar-se del coet propulsor SuperHeavy, cinc dels 33 motors han fallat, la qual cosa ha provocat un desviament de la trajectòria i l’explosió del transport aeri.

El pla inicial de SpaceX amb aquesta primera prova de vol és que el coet enlairés des de Boca Chica, se separés del SuperHeavy, fes una volta al món i acabés descendent a l’Oceà Pacífic. Malgrat l’explosió, la companyia ha valorat positivament aquest primer intent, ja que el Starship ha aconseguit superar el punt màxim de pressió. “Amb les proves com aquesta, l’èxit es calcula amb allò que aprenem, i el test d’avui ens ajudarà a millorar la fiabilitat de Starhsip mentre SpaceX continua treballant per fer realitat la vida multiplanetària”, ha expressat la companyia en un tuit.

A diferència dels coets espacials tradicionals, Starship ha estat dissenyat perquè els dos mòduls que conformen el transport siguin reutilitzables, és a dir, que aterrin de manera controlada a la Terra en comptes d’abandonar-se a l’espai. La nau pot carregar fins a 150 tones i està pensada perquè pugui proveir-se de combustible transportat per altres transbordadors enmig de l’espai.

Etiquetes