TV3 i RTVE rebutgen la nova etiqueta de Twitter per a mitjans públics

La xarxa social qualifica ambdues televisions com a “mitjà finançat pel govern”

Categories:

RedaccióACN

TV3 i RTVE volen que Twitter canviï l'etiqueta actual per la de 'mitjà finançat públicament'
TV3 i RTVE volen que Twitter canviï l'etiqueta actual per la de 'mitjà finançat públicament' | MetaData

Twitter ha començat a etiquetar els portals informatius de titularitat pública de l’Estat espanyol com a mitjans finançats pel govern, una mesura que no ha agradat a TV3 i a RTVE. La queixa, que va amb consonància amb la d’altres mitjans com la BBC (Regne Unit), la NPR o la PBS (Estats Units), critica que aquesta qualificació està pensada per portals informatius vinculats a règims poc democràtics.

Segons el comunicat de la xarxa social, l’etiqueta de mitjà finançat pel govern va destinada a aquells portals en què “el govern proveeix una part o tot el finançament i en què pot tenir diversos graus d’implicació de l’executiu sobre el contingut editorial”. RTVE ha expressat el seu “desacord total” amb aquesta denominació, que considera que va en contra de la “independència editorial” del conglomerat públic.

Tant RTVE com TV3 s’han posat en contacte amb Twitter per intentar canviar aquesta etiqueta. El que proposen totes dues corporacions és adoptar la solució aplicada a la BBC, que va demanar substituir l’actual denominació per ‘mitjà finançat públicament’, una construcció que, consideren, representa millor la naturalesa d’ambdós grups mediàtics.