Un error en els cercles de Twitter fa públics tuits privats

La xarxa social mostra publicacions destinades a un públic tancat en la pestanya ‘Per a tu’ d’altres usuaris

Categories:

Redacció

Múltiples usuaris han denunciat que els tuits que havien publicat al seu cercle són visibles per a altres persones
Múltiples usuaris han denunciat que els tuits que havien publicat al seu cercle són visibles per a altres persones | MetaData

Els cercles de Twitter són l’espai que dona la xarxa social per compartir continguts amb un grup reduït i seleccionat de persones de manera similar a la funció millors amics d’Instagram. L’opció es va activar el passat agost després de diversos mesos de proves i fins ara havia funcionat sense problemes, però aquest dilluns nombrosos usuaris de la plataforma han denunciat que les seves publicacions privades estaven sent recomanades a usuaris externs.

Segons assenyala el mitjà especialitzat TechCrunch, la plataforma mostrava tuits publicats originalment al cercle privat a la pestanya Per a tu, la secció que ofereix continguts curats a través d’un algoritme de recomanació, i que a partir del 15 d’abril prioritzarà la presència dels usuaris de Twiter Blue. Les publicacions es poden veure i s’hi pot interactuar amb el botó m’agrada, però els retuits estan bloquejats. Ara per ara, ni l’empresa ni el seu CEO, Elon Musk, s’han pronunciat sobre aquesta problemàtica.

Aquesta problemàtica xoca contra la intenció inicial de funcionalitat, que és oferir la privacitat els comptes privats (els que mostren un cadenat al costat del nom) sense perdre l’exposició dels comptes oberts. Els cercles permeten crear un grup privat de fins a 150 persones, que es poden afegir i treure sense notificació i que són les úniques que poden veure, interactuar i comentar les publicacions adreçades a aquest espai.