Els llenguatges de programació més utilitzats el 2023

Python i C es disputen la primera plaça, mentre que Java recupera la tercera posició

Categories:

Redacció

Python ocupa la primera posició a una distància mínima de C
Python ocupa la primera posició a una distància mínima de C | Chris Ried (Unsplash)

L’índex TIOBE, una de les classificacions de llenguatges de programació més rellevants a escala internacional, ha desvelat la seva primera actualització de 2023, en la qual Python i C ocupen les dues primeres posicions amb una distància mínima, de 0,1 punts percentuals. Tots dos han experimentat un lleuger creixement respecte a l’índex del març de 2022, però suposa una petita caiguda respecte a l’actualització de desembre.

La tercera posició de la classificació l’ocupa Java, que en el darrer índex va perdre per primera vegada la presència al podi a favor d’un C++ que va experimentar un enorme creixement. En la primera consulta de 2023, C++ ha moderat les seves expectatives de creixement, però encara representa un creixement del 4,64% interanual, el canvi més notori de tot el top 20. Per la seva banda, Java creix un 2,37% i se situa a poc més d’un punt percentual de C i Python.

Go ha pujat tres posicions i ha entrat al Top 10 | Imatge: TIOBE

La resta de la classificació es manté força estable respecte als resultats d’ara fa un any, més enllà de la pujada de SQL a la vuitena posició, superant PHP i Assembly Language en el camí. L’altra gran novetat és el creixement de Go, que puja tres posicions fins a ocupar la desena plaça. “Go no és revolucionari, però la seva força és combinar les característiques correctes. Ha incorporat concurrència i recollida d'escombraries, està teclejat estàticament i té un bon rendiment”, assenyala el CEO de TIOBE Software, Paul Jansen, qui també creu que el seu creixement es deu en part a l’atenció que li ha dedicat Google.