El govern espanyol destina 60 MEUR a ajudes per a projectes basats en tecnologia 5G

L’executiu prioritzarà les iniciatives que tinguin impacte en sectors com l’automoció, l’agricultura, el turisme i la seguretat

Categories:

Redacció

La convocatòria s'obrirà el 13 de febrer i prioritzarà els projectes alineats amb els PERTE del vehicle elèctric i del sectora agroalimentari
La convocatòria s'obrirà el 13 de febrer i prioritzarà els projectes alineats amb els PERTE del vehicle elèctric i del sectora agroalimentari | F. Muhammad (Pixabay)

El govern espanyol ha presentat la segona convocatòria d’UNICO 5G Sectorial, un programa d’ajudes finançat amb els fons europeus Next Generation ideat per impulsar el desplegament de xarxes i tecnologies 5G a l’Estat. La convocatòria d’enguany té un pressupost de 60 milions d’euros i està destinat a projectes experimentals amb un grau de maduresa mitjà que impulsin sectors “tractors” de l’economia espanyola, com són l’automoció, l’agricultura, el turisme i la seguretat.

La convocatòria, que està adreçada a empreses i organismes d’investigació i difusió de coneixement, començarà a acceptar sol·licituds a partir del 13 de febrer i romandrà oberta fins al 3 de març. D’acord amb les bases, es prioritzaran aquells projectes que s’alineïn amb els PERTE (projectes estratègics per a la recuperació i transformació econòmica) del vehicle elèctric i l’agroalimentari, amb unes assignacions màximes de 14 i 15 milions d’euros, respectivament.

Quant als criteris de selecció, la secretaria d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals ha establert quatre condicionants principals: la reducció de la bretxa de gènere en el sector de les telecomunicacions, l’afavoriment de la transició ecològica i la reducció de la petjada de carboni, la difusió de resultats i coneixement i la generació de llocs de treball “nets i de qualitat”. Pel que respecta a la tecnologia, no hi ha limitacions sobre el tipus d’infraestructura, atès que les solucions es podran desplegar sobre xarxes privades, públiques o mixtes.