13 ‘start-ups’ catalanes participen a la NOAH Conference

El congrés, celebrat a Suïssa, és un dels principals esdeveniments del sector tecnològic

Categories:

Redacció

13 ‘start-ups’ catalanes participen a la NOAH Conference
13 ‘start-ups’ catalanes participen a la NOAH Conference | Noah Conference

Un total de 13 start-ups catalanes participen aquest dimarts i dimecres en la NOAH Conference, un dels principals congressos tecnològics d’Europa, que se celebra a Zurich (Suïssa). La delegació està formada per les empreses emergents Amelia Virtual Care, Bettair Cities, Buid28, Cleverea, Fregata Space, Honext, Kamleon, Koa Health, Niche Mobility, Simplr, Submer, TrackCo2 Satellites i Union Avatars. Aquestes companyies del sector tecnològic es dediquen a àmbits com l’aplicació d’algoritmes intel·ligents per a l’anàlisi i millora de la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació; la introducció de la realitat virtual en la salut; el desenvolupament de materials de construcció sostenibles, o la mobilitat smart, entre d’altres.

Com a part del programa de l’esdeveniment, les empreses emergents que hi participin també tindran l’oportunitat de demanar reunions amb inversors, altres startups i també amb grans companyies tecnològiques internacionals. L’acte també fomentarà el networking i l’intercanvi d’experiències entre els participants per impulsar projectes de col·laboració conjunts.

D’altra banda, quatre start-ups catalanes (Amelia Virtual Care, Fregata Space, Kamleon i Submer) han estat escollides per l’organització de l’esdeveniment, que ha reconegut especialment el potencial dels seus projectes, perquè puguin presentar-se amb una altra ponència davant de tot el públic participant al congrés, més d’un miler d’inversors, alts executius i altres agents de l’ecosistema d’arreu d’Europa.

Des de fa més d’una dècada, la NOAH Conference s’ha posicionat com el punt de trobada entre inversors i emprenedors de la indústria digital de referència a Europa. Hi han participat més de 800 startups, amb especial èmfasi en els projectes amb impacte positiu per a la sostenibilitat, i s’han recaptat fins a 3.200 milions d’euros fins a l’actualitat.

La participació catalana a la NOAH Conference és la segona actuació internacional conjunta entre ACCIÓ i l’Ajuntament de Barcelona per promocionar l’ecosistema local d’empreses emergents; una iniciativa que impulsen sota l’emblema ‘Barcelona-Catalonia Startup Ecosystem’. L’objectiu de la col·laboració és impulsar el posicionament de Barcelona i Catalunya com un dels principals hubs de startups europeus, incrementar les seves connexions internacionals i atraure startups, scaleups i unicornis internacionals perquè s’hi instal·lin i generin ocupació.