Les empreses tecnològiques estrangeres creixen un 26% a Catalunya

Les TIC i la transformació digital dominen el sector amb un 52% de les 1.733 multinacionals que operen al Principat

Redacció

Els Estats Units, el Regne Unit, França i Alemanya són els principals països d'on provenen la majoria de companyies
Els Estats Units, el Regne Unit, França i Alemanya són els principals països d'on provenen la majoria de companyies | Vicente Zambrano (Imatges Barcelona)

A Catalunya operen actualment un total de 1.733 empreses tecnològiques d’origen estranger, la qual cosa suposa un augment del 26% respecte al 2019. Així ho acrediten les dades recaptades per ACCIÓ que ha desvelat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, en la inauguració del Tech Spirit Barcelona. Aquesta xifra representa el 19% de les multinacionals que tenen seu al Principat, un total de 9.155 companyies.

Les empreses dedicades a les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i a la transformació digital són les més abundants a Catalunya, ja que representen fins al 52% de l’entramat de companyies estrangeres. En segona posició se situen les especialitzades en electrònica i el material elèctric, amb un 13%, seguides per les multinacionals centrades en el món audiovisual (12%) o en l’R+D (11%). Els productes i serveis sanitaris basats en tecnologia suposen el 8% de les entitats, mentre que només un 3% treballa en solucions pel sector de la mobilitat.

Pel que respecta a l’origen de les companyies, els Estats Units és el país que més entitats exporta al Principat, amb un 17% del total, seguit pel Regne Unit (13%), França (12%), Alemanya (12%) i, a més distància, Itàlia (6%). Torrent ha destacat que Catalunya compta “amb un ecosistema tecnològic valuós, que atrau inversions, talent i projectes”, la qual cosa li ha permès consolidar-se “com l’espai de referència al sud d’Europa en start-ups tecnològiques, com ho és en altres àmbits com el biomèdic, o els videojocs”.

Etiquetes