Barcelona és la quarta ciutat europea preferida per a les ‘fintech’

La capital catalana supera Madrid, amb major presència d’empreses del sector financer i tecnològic

RedaccióAgències

Les 'fintech' prefereixen Barcelona abans que Madrid
Les 'fintech' prefereixen Barcelona abans que Madrid | CC0

Les startups del sector financer situen Barcelona entre les ciutats preferides per establir-hi el seu negoci. Segons l’Índex d’Ocupació Fintech a Europa elaborat per la consultora Savills Aguirre Newman, la capital catalana ocupa el quart lloc del rànquing, liderat pel domini ja consolidat de Londres com a ciutat europea de les finances i seguida de Berlín i París.

La urb catalana és la primera ciutat espanyola a la classificació. Madrid, que compta amb un gruix més elevat de les companyies del sector, es troba al sisè lloc. Tal com assenyala un estudi de Finnovating, la capital de l’Estat compta amb les seus de les principals empreses fintech i ha consolidat la seva posició com a pol financer amb la creació del clúster Madrid Capital Fintech, una estratègia que s’esperava que la situés per davant de Barcelona.

L'índex ha classificat a les ciutats europees més atractives pes a les startups del sector financer i tecnològic analitzant si "combinen una infraestructura de serveis financers, sòlids fonaments demogràfics, gran quantitat de talent i innovació, relativa asequibilidad i atractius entorns empresarials".