Barcelona facilita l’execució de proves pilot a la ciutat

El Barcelona Innova Lab atorgarà llicències i facilitarà l’ús d’infraestructures tecnològiques per a testos d’un màxim de 12 mesos

Categories:

Redacció

Les proves pilot es podran dur a terme a tota Barcelona, però es prioritzarà els voltants de Ca l'Alier
Les proves pilot es podran dur a terme a tota Barcelona, però es prioritzarà els voltants de Ca l'Alier | Curro Palacios (Imatges Barcelona)

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat el Barcelona Innova Lab, un nou servei destinat a facilitar la realització de proves pilot a empreses, entitats i organitzacions de la ciutat. La nova finestreta serà gestionada per la fundació BIT Habitat i l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI) i busca solucions que millorin les polítiques, serveis i béns públics de la capital catalana.

El Barcelona Innova Lab ja es troba disponible al seu web i aspira a convertir-se en la porta d’entrada per obtenir permisos i llicències. El nou servei també oferirà acompanyament i suport tècnic en la implementació del pilot, així com accés a la infraestructura tecnològica necessària per al seu desenvolupament. Els experiments, que hauran de tenir una durada màxima de 12 mesos, es podran realitzar en tot el territori de Barcelona, però es prioritzarà l’equipament de Ca l’Alier i els entorns més immediats.

La intenció del consistori és acollir proves pilot d’àmbits com la governança digital, la gestió de l’energia, el medi ambient, la mobilitat sostenible, l’economia circular o la qualitat de vida, entre altres temàtiques. Pel que fa a les tecnologies, l’ajuntament preveu testejar tècniques com la intel·ligència artificial, la robòtica, els drons, la internet de les coses o la ciberseguretat.

Etiquetes