Els clústers catalans capten 3,7 MEUR per impulsar la digitalització i la sostenibilitat

Catalunya és la regió europea amb més projectes finançats per la iniciativa Euroclusters de la CE

Redacció

Catalunya se situa per davant de les regions de Rhône-Alpes, Provence-Alpes-Côte d’Azur (França) i Attica (Grècia)
Catalunya se situa per davant de les regions de Rhône-Alpes, Provence-Alpes-Côte d’Azur (França) i Attica (Grècia) | ThisIsEngineering (Pexels)

Catalunya és la regió europea amb un nombre més gran de projectes aprovats en la convocatòria Euroclusters del Single Market Programme de la Comissió Europea (CE), segons els càlculs de l’agència per a la competitivitat de l’empresa (ACCIÓ). En concret, un total de 10 clústers i entitats catalanes han aconseguit captar fins a 3,7 milions d’euros d’aquesta iniciativa, pensada per impulsar la digitalització i la sostenibilitat de l’entramat industrial.

D’aquesta manera, Catalunya se situa per davant de les regions de Rhône-Alpes, Provence-Alpes-Côte d’Azur (França) i Attica (Grècia), amb set projectes cadascuna, i també de Veneto (Itàlia) i Aragó, que n’han captat cinc. “Tenim molt a dir a Europa en un context de canvi i complexitat com l’actual”, ha declarat la directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ, Natàlia Mas, qui també ha remarcat la importància que té “teixir aliances amb altres clústers d’arreu d’Europa per construir una indústria més resilient, transformadora i sostenible”.

Les entitats que han obtingut fons europeus són el Clúster Digital, el Catalan Water Partnership, secpho, el Clúster de Materials Avançats de Catalunya (MAV), CENFIM – Furnishings Cluster, el Clúster d'Il.lumincació de Catalunya - CICAT, FEMAC, el Clúster d’Energia Eficient de Catalunya, AEI Tèxtils i Biocat. El programa disposa d’un pressupost de 42 milions d’euros pel període 2021-2023, i ja ha atorgat ajuts a 30 iniciatives en les quals participen un total de 171 clústers de 23 països europeus.