Google espia el que fas en les apps de la competència

La solució Android Lockboc s’activa quan l’usuari instal·la o configura programes d’altres proveïdors tecnològics

Categories:

AMIC

Google espia la competència amb Android Lockbox
Google espia la competència amb Android Lockbox | Pixabay

No existeix límit a l'acumulació d'informació i dades que estan duent a terme les grans firmes de l'era digital. Empreses com Google o Facebook són totalment opaques i ens assabentem al cap de molt de temps que han estat obtenint aquests recursos d'una manera que casa molt poc amb la seva pretensió de transparència. I és que s’ha demostrat que poden espiar les apps de la competència.

En aquesta ocasió ha estat el diari The Informer qui ha descobert que Google ha utilitzat un programa intern -és a dir no públic i només a l'abast dels empleats- per a rastrejar l'ús que els usuaris fan d'aplicacions rivals amb els seus dispositius mòbils amb el sistema operatiu Android instal·lat.

Es diu Android Lockbox i segons documents interns de la companyia, estaria emprat per monitorar l'activitat dels clients propis que tinguin programes de Google instal·lats en els seus mòbils. L’eina s'activa quan els usuaris estan instal·lant i configurant el seu dispositiu mòbil i ha estat emprat per a obtenir dades de TikTok a l'Índia amb l'objectiu de veure la millor manera de llançar una aplicació similar anomenada Short al mercat del país asiàtic.

Android Lockbox monitora l’activitat dels clients que tenen programes de Google instal·lats als mòbils

Al mateix temps i segons apunta The Informer, aquest sistema també s'ha emprat per a obtenir dades del funcionament d'aplicacions rivals de Gmail o de xarxes socials com Facebook.

La companyia ha assenyalat que aquest tipus de programes són totalment transparents i que la competència també els utilitza.

Etiquetes