Quatre jocs de taula en català amb la tecnologia com a protagonista

Cartes, daus i manualitats per aprendre i experimentar amb robots, astronautes i ‘big data’

Redacció

Els jocs de taula permeten aprendre i divertir-se a parts iguals
Els jocs de taula permeten aprendre i divertir-se a parts iguals | cottonbro (Pexels)

L’entreteniment digital ens ofereix cada dia més opcions i entra cada vegada més d’hora a la vida dels infants, però això no vol dir que els jocs de taula i els jocs de cartes hagin desaparegut de la nostra societat. De fet, internet ha donat un nou espai de divulgació als aficionats d’aquest món, com és el cas del canal de Twitch en català aya_son. La tecnologia també té presència en els jocs de taula, sigui a través de formats innovadors o de les temàtiques d’aquestes propostes. Si el darrer cas és el que més interès us desperta, aquí teniu quatre idees per aprendre i divertir-se amb la tecnologia:

La lluita per controlar el ‘big data’

4 Data Brokers és un joc de taula per a tres o quatre persones que es basa en la lluita que tenen els traficants d’informació en el món digital. Compost per diverses baralles de cartes i una sèrie de daus que actuen com a marcadors, l’objectiu de les partides, que tenen una durada d’entre 15 i 20 minuts, és acumular la màxima puntuació. Això es calcula a través del valor que dona el grup de jugadors a les informacions que contenen les cartes i de les diferents combinacions possibles. El joc està distribuït per GDM Games i està pensat per a majors de vuit anys.

Explora l’univers

A Galaxies: The UFO Project ens posem en la pell d’uns exploradors espacials que han de recollir informació sobre una galàxia que s’acaba de descobrir. Els jugadors tindran cadascun una sèrie de missions que han de complir, col·locant unes cartes d’investigació en els seus taulers, amb les quals anirà sumant una puntuació basada en el nombre de planetes, extraterrestres i naus especials que tingui i la forma com estiguin disposades. El joc de taula està pensat per partides d’entre 15 i 25 minuts amb entre dues i quatre persones, i és apte per nens a partir de vuit anys.

Un Tangram de Robots

Els jocs de construccions i composicions són molt populars entre els més petits, i si s’incorporen personatges de ficció, encara més. Això va pensar la companyia Lodji quan va produir Apollo, un joc per construir robots a partir de peces de cartó, de manera similar al popular Tangram. El kit, que compta amb il·lustracions de Marc Sardà, té un total de 174 peces i un llibret amb instruccions per construir 30 dibuixos de robots diferents, tot això acompanyat per una bossa de cotó.

Enginyer de maquetes

Grues, sistemes de politges, mecanismes de cremalleres... Com funcionen totes aquestes màquines? Això és el que intenta divulgar Construeix supermàquines que mouen el món, un paquet que inclou 10 maquetes de construccions mecàniques que fan funcionar la nostra societat. El joc té una doble intencionalitat: explicar com funcionen aquestes grans estructures a través de textos i entretenir amb el muntatge de les peces.

 

Etiquetes