Catalunya i Corea del Sud impulsen conjuntament l’emprenedoria

Acció i a principal acceleradora pública del país asiàtic col·laboraran per compartir coneixements i infraestructures

Categories:

ACN

Catalunya es convertirà en el 'hub' d'atracció d'empreses sud-coreanes que volen entrar a Europa
Catalunya es convertirà en el 'hub' d'atracció d'empreses sud-coreanes que volen entrar a Europa | Pixabay

Acció i l’acceleradora pública de startups de corea del Sud Gyeonggi Center for Creative Economy & Innovation han signat un acord per impulsar els ecosistemes emprenedors d’ambdós territoris. L’objectiu de l’entesa, que tindrà una durada de dos anys, és compartir coneixements, bones pràctiques, recursos i infraestructures per impulsar les relacions en l’àmbit de l’emprenedoria. La col·laboració també permetrà situar Catalunya com el hub d’entrada al mercat europeu d’empreses emergents sud-coreanes i acompanyar els negocis catalans en el seu procés d’entrada o expansió en aquest mercat asiàtic.

El memoràndum d’entesa preveu l’intercanvi de coneixements i informació en àmbits com les polítiques de suport a l’arrencada de projectes emprenedors, les iniciatives acadèmiques o les bones pràctiques. A banda, també s’establirà una plataforma per connectar els dos territoris i compartir aquests coneixements, a més de desenvolupar idees empresarials emergents de startups mitjançant programes d’incubació i acceleració. En el marc de l’acord també es col·laborarà en l’organització d’esdeveniments, com ara seminaris o conferències empresarials.

Impulsar les ‘startups’ TIC

La principal funció del Gyeonggi Center és incubar i accelerar startups per impulsar-ne l’accés al mercat, principalment de sectors vinculats a les TIC. El centre compta amb més de 217 startups coreanes i dona suport a 162 projectes internacionals.

L'entitat compta amb una xarxa global d'aliances amb 36 entitats d’arreu del món, com ara dels Estats Units, el Regne Unit o França.

Etiquetes