EPITECH duplica la seva aposta per Barcelona

L’escola superior francesa amplia les seves instal·lacions al 22@ i es compromet a formar 1.000 nous alumnes fins a 2027

Categories:

Redacció

EPITECH duplica la seva aposta per Barcelona
EPITECH duplica la seva aposta per Barcelona | ACCIÓ

L’escola superior francesa EPITECH (European Institute of Technology), especialitzada en formació tecnològica i digital, ha ampliat les seves instal·lacions al 22@ de Barcelona per augmentar l’abast de les seves activitats. Establerta a Catalunya el 2017 gràcies al suport d’ACCIÓ (l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball), la institució educativa disposa ara d’una superfície de 1.000 metres quadrats on preveu formar 1.000 nous alumnes en els pròxims cinc anys.

Una de les finalitats que busca l’escola superior amb aquesta ampliació és “contribuir a eliminar la bretxa de gènere que pateix la formació en l’àmbit tecnològic i digital”, segons ha declarat en la inauguració de les noves instal·lacions el director general d’EPITECH a l’Estat espanyol, Xavier Núñez. En aquest sentit, la institució aspira arribar enguany “a una ràtio propera al 30% de dones” en la seva principal titulació.

“El talent s’ha convertit en el principal actiu del país tant per fer créixer l’ecosistema de start-ups i empreses digitals locals com per continuar captant projectes d’inversió estrangera d’àmbit tecnològic”, ha declarat el secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Treball, Albert Castellanos. El dirigent polític ha volgut subratllar que el 67% dels llocs de treball creats a Catalunya l’any passat a través dels projectes d’inversió estrangera gestionats per ACCIÓ van ser d’àmbit tecnològic.

Fundada el 1999, EPITECH és una de les escoles especialitzades en TIC més reconegudes al continent europeu, amb més de 20 campus repartits per Alemanya, França, Bèlgica i l’Estat espanyol. A les instal·lacions de Barcelona, la institució ofereix dos programes de grau i màster combinats, centrats en informàtica i digital management; un màster en transformació digital i una acadèmia de programació.

Etiquetes